Steamovi „cvancigeri“ dobivaju bedževe

Najveći svjetski servis za digitalnu distribuciju igara, Steam, ovih dana slavi 20 godina postojanja, pa oni koji su mu pristupili na samim počecima u rujnu 2003. dobivaju bedževe kao vrijedni staroste

Drago Galić utorak, 12. rujna 2023. u 15:20

Vjerovali ili ne, ali popularni servis za online distribuciju igara, pregolemi Steam koji ima godišnji promet od 8-10 milijardi dolara, ovih dana slavi 20 godina postojanja.

Rekordna pandemijska 2021. kada su, čini se, svi sjedili doma i igrali se, donijela mu je prema Statisti nešto više od 10 milijardi dolara prometa koje je „generiralo“ (isprsilo) 132 milijuna potvrđenih igrača i korisnika platforme.

Otada je promet nešto opao, pa je 2022. bio oko 8,9 milijardi, a očekuje se da će ove godine biti tek nešto preko 8 milijardi dolara (ako nas opet ne zatvore u kuće).

Za one koji su sa Steamom od samih početaka, Steam je pripremio „achievemente“, odnosno bedževe s brojkom „20“ koji označavaju godine vjernosti za doajene na ovom servisu.

Ovdje potpisani je bio gotovo siguran da će i on dobiti jedan jer mu se čini da je na toj platformi „oduvijek“, ali ispalo je da to nije slučaj - samo 15 godina staža, di je to od pemzije...

Ako ima veterana, nek se jave u komentarima!