Survival horor Chernobylite uskoro stiže kroz Early Access

Nova igra koja nas vodi na mjesto poznate katastrofe izaći će za nešto više od mjesec dana, objavio je razvojni tim The Farm 51

Mateja Šop subota, 14. rujna 2019. u 06:00

Prošlo je nešto više od pola godine otkad je razvojni tim The Farm 51 najavio svoj novi projekt imena Chernobylite. Radi se o znanstveno-fantastičnom survival hororu u kojemu je glavni lik fizičar i bivši zaposlenik nuklearne elektrane u Černobilu, i koji se mora vratiti na mjesto katastrofe nakon što mu u Zoni nestane djevojka. Nakon što nas je obavijestio da rade na igri, razvojni tim je pokrenuo Kickstarter kampanju koja je uspješno završila, a sada su nakon testiranja i povratnih informacija koje su dobili od onih koji su podržali igru i imali je prilike zaigrati na sajmu gamescom spremni objaviti datum izlaska.

Svi zainteresirani igrači moći će početi s preživljavanjem i istraživanjem same elektrane i okruženja putem Early Accessa na Steamu od 16. listopada. Za ovu verziju igre je tim zasad pripremio približno osam sati priče, a za nju kaže da nije linearna i da će se odvijati ovisno o odlukama koje igrači donose. Kako vrijeme bude odmicalo dodavat će nove epizode, lokacije, likove i opremu, te kažu kako će pristup svim tim sadržajima vlasnici Early Access kopije dobivati automatski.

Što se gameplayja tiče, tim kaže da možete surađivati sa Stalkerima na koje naletite ili se boriti protiv njih, no da im nikad u potpunosti ne vjerujete. Osim ljudskih saveznika i protivnika, čekaju vas nadnaravna bića i pojave, morat ćete sami skupljati sve što sam treba za stvaranje nove opreme, koristit ćete razne sofisticirane alate za istraživanje i prikupljanje podataka, cijelo vrijeme dok sve to radite morate pokušati ostati živi u toj jezivoj i opasnoj atmosferi.

Chernobylite bi prema procjenama tima trebao biti u Early Accessu do druge polovice 2020. godine, a oni koji su podržali igru na Kickstarteru će 17. rujna dobiti pristup zatvorenom alfa testiranju. Tim se nada da će u tih mjesec dana dobiti povratne informacije igrača o bugovima, idejama i željama za daljnji smjer razvoja igre, kao što bi radi toga Early Access verzija trebala biti bolja i stabilnija za ostale igrače. Ispod teksta možete pogledati novi gameplay trailer, igru možete dodati na popis želja na Steamu, a sve druge informacija proučiti na ovim stranicama.