Svježi Total War: Warhammer III zagospodario Steamom (14.2. - 20.2.)

Netom po izlasku, posljednji nastavak trilogije Total War: Warhammer postao najprodavaniji prošlotjedni naslov na Steamu, čemu su zasigurno pripomogle i odlične ocjene kritike

Damir Radešić ponedjeljak, 21. veljače 2022. u 11:07

Nakon komične ljestvice najprodavanijih na Steamu koju smo objavili prošli ponedjeljak i koja je bila nakrcana raznim izdanjima Lost Arka i Dying Lighta 2 Stay Human, prošlotjedni prodajni rezultati izgledaju mnogo zanimljivije. Iako su spomenuti naslovi u novim statistikama i dalje u gornjem dijelu deset najprodavanijih naslova, na vodeću poziciju je  izbio Total War: Warhammer III, posljednji nastavak trilogije koju potpisuje Creative Assembly.

Kao i svaki Total War, i ovaj nam donosi mješavinu potezne strategije s onom u stvarnom vremenu, a obzirom da je smješten u fantazijski svijet Warhammera, autori su imali daleko slobodnije ruke u kreiranju novih jedinica i rasa.

Priča kaže kako je s posljednjim urlikom umirućeg božanstva otvoren portal prema svijetu kaosa iz kojeg su u "stvarni" nahrupile demonske vojske četiri nove rase. Ostalo znate i sami, red poteznog taktiziranja, malo gradnje i spektakularne bitke u stvarnom vremenu sa stotinama jedinica i prilično brutalnim animacijama.

Prema prvim opisima, Total War: Warhammer III je nastavio uspješan niz, pa ga tako portal IGN naziva zapanjujućim, dok ga je PCGamesN okarakterizirao kao najbolje izdanje serijala.

Od ostalih naslova koje su se našle na ovoj listi, izdvojili bismo predbilježbe na Elden Ring, novu igru ekipe FromSoftwarea koja kreće u prodaju krajem tjedna, te Cyberpunk 2077 kojeg možete nabaviti upola cijene do 1. ožujka.