Svježi V Rising na Valveovom servisu prodajom nadmašio Steam Deck (16.5. - 23.5.)

Nakon višetjedne dominacije Steam Decka koji se i dalje prodaje odlično, na vrh tjedne ljestvice najprodavanijih naslova na Steamu uzdignuo se V Rising koji je prošli tjedan krenuo s early accessom

Damir Radešić ponedjeljak, 23. svibnja 2022. u 19:55

Ekipa Stunlock Studisa je očito pogodila ukus igrača svojim V Risingom kojeg su prošlog utorka objavili putem programa ranog pristupa na Steamu. Iako nije savršen, što je i logično obzirom da je riječ o inačici koja nije završna, 87 posto igrača od njih preko deset tisuća koji su na stranicama igre izrazili svoje mišljenje smatra kako su developeri na dobrom putu i da je V Rising itekako vrijedan igranja.

Sama priča nas stavlja u ulogu vampira koji je previše vremena proveo pod zemljom krijući se od neprijatelja, te je došlo vrijeme za naplatu starih dugova i uzdizanje na hijerarhijskoj ljestvici. Uz solo igranje, igra dolazi sa svojevrsnom MMO komponentom koja omogućava zajedničko igranje s ostalim igračima i istraživanje ovog gotičkog svijeta sastavljenog od gustih šuma, ravnica, planinskih lanaca i mračnih spilja koji kriju brojne izazove, ali i vrijedne resurse.

Potonji su nam, zajedno s drevnim tehnologijama, potrebni kako bismo stekli mračne moći, obnovili zamak, te ga usput ojačali kako bismo se zaštitili od suparnika. Dakako, za obnovu su nam potrebne i marljive ruke, a naći ćemo ih u vidu NPC-a koje ćemo pretvarati u lojalne sluge dobro poznatim ispijanjem krvi.

Uz V Rising, novitet na ovoj ljestvici je i Arma Reforger, realistična pucačina kojom nam ekipa Bohemia Interactivea želi pokazati sposobnosti svog novog grafičkog sustava Enfusion (i pritom nešto i zaraditi), a njome smo se detaljnije pozabavili prije nekoliko dana kada je puštena u early access paralelno s najavom Arme 4.