Terminator: Survivors kreće u early access na Steamu krajem listopada

Prema novoj objavi Nacona, survival otvorenog svijeta Terminator: Survivors ćemo imati priliku zaigrati u razvojnoj inačici 24. listopada ukoliko se do tada ništa ne promijeni

Damir Radešić petak, 1. ožujka 2024. u 23:08

Posljednjih par godina imamo poplavu survival igara, pa ne čudi da se ovom trendu pridružila francuska izdavačka kuća Nacon. Njihov interni razvojni tim Nacon Studio Milan već neko vrijeme radi na Terminator: Survivors koji se, kako mu i ime govori, temelji na poznatoj filmskoj franšizi, a prema novoj objavi, istog ćemo zaigrati 24. listopada kada kreće u program ranog pristupa putem Steama.

Ova nova igra je smještena u 2009., dvanaest godina nakon 29. kolovoza 1997. u ovom alternativnom svijetu, poznatijeg kao Sudnji dan.

Prema filmovima, toga dana je umjetna inteligencija zaključila da je ljudska vrsta potpuno nepotrebna, te ih je počela istrebljivati svim sredstvima. Kao jedni od rijetkih preživjelih, igrači će se naći u otvorenom svijetu u kojem u početku neće znati za Skynet i što ih je snašlo, no kako kažu developeri, jako brzo će se upoznati sa svojim protivnicima.

Nije poznato hoćemo li pritom dolaziti u sukob s ostalim preživjelima, obzirom da će primarni cilj biti sakupljanje resursa i izgradnja kakve-takve baze, no zna se da će Terminator: Survivors biti igriv solo i kooperativno do četiri igrača. Stranice Terminator: Survivorsa na Steamu su otvorene, pa ako vam se čini zanimljiv, slobodno ga uvrstite na listu želja.