Top Gun za MSFS odgođen do svibnja 2022.

Kako je Paramount objavio da će izlazak Top Guna, nastavka „onog“ Top Guna od prije 35 godina, biti odgođen za svibanj 2022., tako je i Microsoft odlučio odgoditi izlazak istoimenog dodatka za MSFS 2020 za iduću godinu

Drago Galić utorak, 7. rujna 2021. u 15:45

Još otkako smo strepili za „Mavericka“ i „Goosea“ prije 35 godina, (za „Icemana“ ne baš toliko…), a uzdisali za Kelly McGillis, svi mi koji smo ostali na mentalnom nivou tinejdžera, s nestrpljenjem očekujemo kad će izaći nastavak ovog legendarnog filma o mornaričkim  letačima („aviators“ u mornaričkoj terminologiji), a da bi se to moglo dogoditi govori se već godinama, a prošle je izašao i trailer koji nas je rajcao i najavio nam ovogodišnji izlazak nastavka u kojem ponovo leti legendarni „Maverick“.

Već je sada sigurno da će nastavak biti barem jednako superpopularan kao i original, ako ne i više, pa je jasno da Paramount žonglira s datumom izlaska kako bi što više utržio od njega, posebno s obzirom na pandemijske okolnosti u kojima živim godinu i pol.

Naravno, da bi se dodatno izmuzlo općinstvo, u sve se uključio i Microsoft koji je najavio paralelni izlazak Top Gun dodatka za svoj također superpopularni simulator MSFS 2020, koji je trebao izaći paralelno s početkom prikazivanja filma koji je prvotno bio najavljen za ovogodišnji Dan zahvalnosti koji ove godine pada na 25. studenog.

Na žalost, ne čini se da će pandemija do tada jenjati (velik dio općinstva preferira respiratore vakcinaciji i maskama – sto ljudi, sto ćudi), tako je datum početka prikazivanja filma kojega je snimanje dovršeno prije gotovo dvije godine (a početak rada na filmu seže čak u 2010.!) ponovo odgođen i to za svibanj iduće godine.

Radi „sinergijskog efekta“ ili tako neka gluposti, Microsoft je stoga odlučio odgoditi izlazak Top Gun dodatka za svoj simulator također za iduću godinu, premda je posve dovršen. I besplatan, usput rečeno.

Iz videa koji je pušten za E3 sajam u lipnju ove godine vidi se da se umjesto F-14 leti na F/A-18, postoji neki minimum palubne aktivnosti posade na katapultima na nosaču aviona, ali se ne vidi bilo kakvo korištenje oružja ili oružnih sustava za koje posve sigurno pretpostavljamo da nisu simulirani na bilo koji način.

Svejedno, lijepo bi bilo vidjeti Mavericka već ove godine u MSFS-u, makar i na Superhornetu, ako ne već i na legendarnom Tomcatu.