Treći nastavak serijala Jagged Alliance stiže sredinom srpnja

Iako je serijal Jagged Alliance do sada dobio preko desetak izdanja, punokrvni treći nastavak stiže 14. srpnja ove godine

Damir Radešić četvrtak, 18. svibnja 2023. u 20:15

Prije desetak godina THQ Nordic je agresivno pokupovao gomilu razvojnih studija s kojima su dobili i licence na brojne igre, među kojima i onu na serijal Jagged Alliance. Isti je započet davne 1995. prvim poglavljem koje je tijekom vremena dobilo kultni status i do sada je objavljeno trinaest izdanja, no osim drugog nastavka četiri godine nakon originala, ostala nisu pretjerano oduševila mase pobornika koji su strpljivo čekali najavljeni punokrvni treći, Jagged Alliance 3.

THQ Nordic je izradu istog dodijelio prokušanoj ekipi Haemimont Gamesa koji potpisuju Surviving Mars i primjerice Tropico 5, a prema posljednjim informacijama, radovima se ubrzano primiče kraj. Naime, u novom promotivnom videu u kojem su istaknute najvažnije značajke Jagged Alliancea 3 stoji i datum 14. srpanj kao vrijeme izlaska ovog poglavlja u kojem putujemo u Grand Chien, državu bogatu prirodnim resursima čiji je legitimni predsjednik nestao.

Iza otmice stoji paravojna organizacija The Legion, a suprotstavit će joj se plaćenici financirani od strane obitelji i bogate tvrtke Adonis, koja se u opisu očito ne spominje tek tako. Kako god bilo, očekuje nas popriličan broj plaćenika s unikatnim osobnostima i pozadinskim pričama, među kojima i neki povratnici iz ranijih izdanja koji su fanovima bili posebno dragi, a iste je moguće nadograđivati stjecanjem iskustva.

Autori kažu kako odluke koje donosimo u vidu treninga lokalnog stanovništva, višestrukih grupa i općenito akcije u otvorenom živom svijetu povlače dalekosežne posljedice koje će oblikovati budućnost Grand Chiena. Zanimljivost je i angažman originalnog autora Iana Currya koji je developerima pomagao savjetima, a nakon izlaska igre, puna će pažnja biti usmjerena uvrštavanju podrške za modifikacije koje će omogućiti izmjenu raznih parametara.