Underworld Ascendant dobio datum izlaska i izdavača

RPG kojeg je razvojni tim OtherSide Entertainment prvi puta prikazao prije tri i pol godine izaći će sredinom studenog

Mateja Šop utorak, 21. kolovoza 2018. u 06:00

Početkom veljače 2015. godine razvojni tim OtherSide Entertainment pokrenuo je Kickstarter kampanju za svoj RPG Underworld Ascendant. Ovaj su tim osnovali veterani igraće industrije Paul Neurath (Ultima Underworld, Thief) i Warren Spector (Deus Ex, System Shock), a kako su obojica radila na serijalu Ultima, igrači su im spremno poslali svoje novce. Od traženih 600 tisuća američkih dolara prikupljeno je nešto više od 860 tisuća, pa je tim krenuo s ostvarivanjem svoje želje - oživljavanjem tog RPG serijala.

Igra je trebala izaći u studenome 2016. godine, no kao što je običaj s Kickstarter projektima, ni ovaj nije izašao na vrijeme. Sada je OtherSide objavio kako je razvoj pri kraju zbog čega su objavili datum izlaska i izdavača koji će im pomoći.

Underworld Ascendant izlazi za PC 15. studenog, prodavat će se po cijeni od 30 eura, a izdavačke dužnosti preuzeo je 505 Games. Vijest je stigla uoči sajma Gamescom, koji službeno započinje sutra, a zbog njega su pripremili i novi trailer kojeg možete pogledati ispod teksta.

Evo kako glasi službeni opis igre, ako prvi put za nju čujete: "U Underworld Ascendantu igrači preuzimaju ulogu Ascendanta kojeg je u Stygian Abyss dozvao misteriozni Cabirus. Igrač tada saznaje da se pojavila sila Typhon, koja ugrožava oba svijeta, i da je njihov spas u vašim rukama. Kako bi porazili Typhon, igrači moraju otkriti što se dogodilo sa stanovnicima Abyssa, zbližiti se s njihovim potomcima i dobiti znanje i snagu koji su potrebni za uništenje zlikovaca."

Što se gameplayja tiče, razvojni tim igračima daje slobodne ruke. Pronaći ćete stil koji vam najviše odgovara, eksperimentiranje se posebno nagrađuje, a tamnice po kojima hodate mijenjaju se ovisno o tome što po njima radite. Ako želite detaljnije opise sustava i onog što vas čeka u ovom RPG-u, informacije vas čekaju na službenim stranicama.