Valve diskretno objavio da Counter-Strike 2 stiže iduće srijede?

Valve je novim tweetom neslužbeno nagovijestio kako će "ograničeno" testiranje Counter-Strikea 2 završiti iduću srijedu, čime bi ova kompetitivna pucačina mogla zaživjeti u svom finalnom obliku

Damir Radešić četvrtak, 21. rujna 2023. u 16:39

Valveova najava iz ožujka ove godine je mnogima zvučala kao neslana šala, no činjenica jest da su spomenuti odlučili osvježiti više od deset godina star Counter-Strike: Global Offensive. Možda se najavljene izmjene ne čine kao nešto toliko važno da bi igra dobila zasebnu brojčanu oznaku, no kako je riječ o kompetitivnoj pucačini koja u ovom obliku postoji tako dugo i privlači milijune igrača, radi se o prilično smjelom potezu i pomno će se pratiti svaka sitnica.

Kako smo svojevremeno pisali, Counter-Strike 2 će donijeti neke izmjene na mapama, nadogradnju grafičkog sustava, precizniji sustav detekcije kretanja i pucanja, dinamične dimne zavjese i tako redom, što su igrači s pozivnicama mogli isprobavati tijekom proteklih mjeseci.

Kako stvari stoje, od iduće srijede izgledno je da će čitava zajednica imati priliku vidjeti što to nova generacija CS-a donosi. Naime, u novoj objavi na službenom kanalu Counter-Strikea na X-u (Twitteru), Valve je šturo pitao što radimo iduće srijede, što u potpunosti odgovara njihovoj dosadašnjoj tajnovitoj politici kojom je popraćen izlazak svih njihovih igara.

Ukoliko skepticima ni to nije dovoljno, izlazak igre je najavljen za ljeto koje je na izmaku, pa iako je 27. rujan praktički već jesen, nisu pristigle nikakve obavijesti o eventualnoj odgodi i toplo se nadamo da za tjedan dana nećemo dobiti kakav novi video iz testne verzije, već zaigrati Counter-Strike 2 u svojoj završnoj formi.