Vampyr dobio novu nadogradnju, uskoro stižu i dva nova moda

Najnovija igra koja stiže iz studija Dontnod Entertainment još jednom je pokrpana, a igrači će uskoro moći zaigrati Hard i Story mod

Mateja Šop subota, 28. srpnja 2018. u 07:00

Prije gotovo dva mjeseca izašao je Vampyr, nova igra francuskog studija Dontnod Entertainment koja spaja RPG s puno pričanja. Tim je sada pripremio drugu veću nadogradnju u kojoj su se usmjerili na ispravljanje bugova i poboljšavanje performansi, pa bi sada svima igra trebala raditi bolje. Zamolili su one koji naiđu na dodatne probleme da im jave i obećali su u nadolazećim mjesecima veće zakrpe s kojima će uzeti u obzir povratne informacije igrača.

Osim toga, dotakli su se planova za besplatnu nadogradnju koju će izdati do kraja ljeta. S njom planiraju u igru ubaciti dva nova moda koja će neke igrače možda potaknuti da kroz igru prođu još koji put, odnosno dati dodatne opcije onima koji će prvi put koračati mračnim ulicama Londona 1918. godine. Uz to, tim planira dodatno optimizirati igru.

Story mod ostavlja borbu po strani i namijenjen je onima koji žele doživjeti priču doktora Jonathana Reida bez previše mučenja s neprijateljima, dok Hard mod borbu čini zahtjevnijom - dobivat ćete manje iskustva od ubijanja protivnika, što znači da je veća vjerojatnost da ćete morati pojesti nekoliko stanovnika s kojima ćete se susresti kako biste se mogli nositi s ostatkom igre.

To je zapravo najzanimljivija mehanika u igri jer težina ovisi o tome kako igrate. Ako želite biti vampir-pacifist, nakon prve trećine igre će vam svaki protivnik predstavljati problem, a ako odlučite utažiti žeđ za krvlju i uskratiti život nekim ljudima (ili svim ako baš želite) nitko vas neće moći zaustaviti.

Vampyr je izašao 5. lipnja za PC, Xbox One i PlayStation 4, a u mjesec dana se na sve tri platforme igra prodala u 450 tisuća primjeraka. Kao proslavu izdavanja nadogradnje i najave planova Dontnod je odlučio igru do 30. srpnja prodavati po 25 posto nižoj cijeni, pa ako želite možete je kupiti na Steamu. Sve druge detalje o igri možete pronaći ovdje.