NFT-ovi uskoro i na Instagramu

Mark Zuckerberg je najavio da će odabrani korisnici Instagrama u SAD-u imati mogućnost prikazivanja NFT-ova na svom profilu i u porukama

Matej Markovinović utorak, 10. svibnja 2022. u 10:57

Izvršni direktor Mete, Mark Zuckerberg, objavio je da tvrtka testira dodavanje nezamjenjivih tokena (NFT) na Instagramu te da će slična mogućnost uskoro doći i na Facebook.

Više detalja o ovom testiranju dao je voditelj Instagrama, Adam Mosseri, koji kaže da će mala grupa korisnika iz SAD-a imati mogućnost prikazivanja NFT-a na svom feedu, storyjima i u porukama. Naime, detalji NFT-a prikazivat će se korisnicima na sličan način kao što se prikazuju i označeni profili na objavama, a sve to pod nazivom „digital collectibles“ (digitalni kolekcionarski predmeti).

„Ovaj tjedan počinjemo testirati digitalne kolekcionarske predmete s nekolicinom američkih kreatora i kolekcionara koji će moći dijeliti svoje NFT-ove na Instagramu. Naknada za objavljivanje ili dijeljenje NFT-ova na Instagramu, neće se naplaćivati“, napisao je Mosseri na Twitteru.

Nadalje, Mosseri napominje da bi podrška za NFT-e na Instagramu mogla pomoći brojnim ljudima da se upoznaju s novom tehnologijom. Hoće li to uistinu biti tako, preostaje nam za vidjeti, ali svakako valja napomenuti da Instagram nije prva društvena mreža koja se okušala u NFT-ima.

Twitter je, podsjetimo, početkom godine službeno uveo podršku za NFT-ove u obliku šesterokutne profilne slike.