Airbnb će uskoro omogućiti pretraživanje prema ukupnoj cijeni

Brian Chesky je putem Twittera najavio da od sljedećeg mjeseca na Airbnb servis stiže transparentno pretraživanje smještajnih jedinica prema ukupnoj cijeni tj. bez skrivenih naknada za npr. čišćenje.

Tomislav Stanković utorak, 8. studenog 2022. u 06:00
📷 Image: Pixabay
Image: Pixabay

Airbnb se pitanjem transparentnosti naknada, za čišćenje, bavi još od svibnja 2021. kada su obećali provesti "sveobuhvatnu reviziju" naknada do 15. prosinca 2021 dok se Wall Street Journal bavi pitanjem uzroka gotovo jednogodišnjeg kašnjenja transparentnosti naknada.

Mogućnost transparentnog određivanja cijena trebala bi stići negdje u prosincu, zajedno s novim alatima za određivanje cijena i popusta za domaćine kako bi se omogućile konkurentnije cijene, prenosi The Verge.

Prema tom filteru gostima bi se trebao prikazati ukupan trošak boravka prije poreza, koji će uključivati ​​dodatne obvezne naknade kao što su naknade za čišćenje.

Do sada su te naknade bile prikazane odvojeno od cijene noćenja čime se gostima davala pogrešna informacija o ukupnom trošku boravka tj. smještaj se činio pristupačnijim nego što to zapravo je.