Eric Wahlforss napušta SoundCloud

Jedan od suosnivača platforme SoundCloud i njezin šef odjela za proizvode (CPO), Eric Wahlforss, odlučio je napustiti tvrtku, no nastavit će raditi tvrtku kao povremeni vanjski savjetnik

Matija Pavlić nedjelja, 27. siječnja 2019. u 10:59

Njemačka glazbena streaming platforma SoundCloud koja je ponajprije namijenjena glazbenicima i predstavljanju njihova rada već se neko vrijeme nalazi u problemima.

Jedan od suosnivača platforme i tvrtkin direktor za proizvode (CPO), Eric Wahlforss, odlučio je napustiti tvrtku te je tu informaciju podijelio s javnosti putem svojeg Twitter profila. Do 2017. godine Eric Wahlforss je obnašao dužnost glavnog direktora za tehnologije, da bi poslije prešao na gore spomenutu poziciju.

U međuvremenu, tvrtka se našla u velikim financijskim problemima, bila je prisiljena otpustiti 40% svojih zaposlenika (uz zatvaranje ureda u San Franciscu i Londonu) te je bila pred zatvaranjem (sve do nove ključne investicije od 170 milijuna američkih dolara). Wahlforss SoundCloud napušta nakon 11 godina, no ipak na neki način ostaje vezan za SoundCloud kao njihov službeni vanjski savjetnik.