Kritika urodila plodom, HNS pojednostavnio sustav internetske prodaje karata

Iako bi internetska prodaja ulaznica za nogometne utakmice trabala biti krajnje jednostavna radnja, sve do sada nije bilo tako kada se radilo o utakmicama Hrvatske nogometne reprezentacije

Miro Rosandić četvrtak, 21. ožujka 2019. u 08:30

Danas započinju kvalifikacije za nogometni EURO 2020. godine, a Hrvatsku čeka skupina s Walesom, Slovačkom, Mađarskom i Azerbajdžanom. Dvije najbolje reprezentacije plasirat će se direktno na završni turnir. Večeras na Maksimiru Hrvatska igra prvu utakmicu s Azerbajdžanom.

Prošle godine sam za prosinački Bug napisao kolumnu u kojoj sam bio vrlo kritičan prema Hrvatskom nogometnom savezu jer su imali vrlo loš sustava internetske prodaje karata (ekstra naplatu za ispis, dostavu i sve neke komplikacije), dok su istovremeno domaći klubovi to imali daleko bolje riješeno.

Ne znam je li netko to pročitao ili se slučajno dogodilo jer su i sami shvatili koliko je sve skupa to bilo iritantno, ali HNS je uspio s tvrtkom Dekod (koja stoji iza web servisa ulaznice.hr) dogovoriti da napokon promijene sustav, pa sada svaki kupac, nakon dovršenog procesa kupnje, može sam ispisati karte. Nema više potrebe za zamjenom potvrde za karte na blagajnama, kao ni nekog dodatnog troška, bilo za ispis "iz usluge" na blagajni ili dostavu na kućnu adresu.

Doista sitnica, ali kada sam ih već bio spreman kritizirati dok su to radili loše, red je zabilježiti pozitivan pomak u organizaciji sustava prodaje ulaznica.

Sada još samo da naši večeras pobijede!