Ministarstvo turizma novom kampanjom želi privući digitalne nomade u Hrvatsku

S ciljem pozicioniranja Hrvatske kao atraktivne i dobro pripremljene destinacije za digitalne nomade pokrenuta je oglašivačka kampanja koju provodi Hrvatska turistička zajednica

Sandro Vrbanus četvrtak, 11. ožujka 2021. u 06:00

Ministarstvo turizma i sporta te Hrvatska turistička zajednica pokrenuli su marketinšku kampanju kojom žele Hrvatsku pozicionirati kao idealnu destinaciju za digitalne nomade, odnedavno legalizirani oblik privremenog boravka u našoj zemlji. Hrvatska je, podsjetimo, digitalne nomade uvrstila u Zakon o strancima i omogućila im boravak bez plaćanja lokalnih poreza, prijave se vrše digitalno, a od sada postoji i nova kampanja kao i web stranica na kojoj potencijalni digitalni nomadi mogu pronaći sve informacije na jednom mjestu.

Oglašivačka kampanja će se provoditi putem Facebooka i Twittera, s posebnim fokusom na tržišta SAD-a, Kanade i Ujedinjenog Kraljevstva, i to periodično kroz godinu.

Sve za digitalne nomade na jednom mjestu
Sve za digitalne nomade na jednom mjestu

"Poslovanje digitalnih nomada izvrsna je prilika za hrvatsko gospodarstvo, a raduje nas činjenica da digitalni nomadi pokazuju sve veći interes za brojne hrvatske gradove. Vjerujem da će Hrvatska digitalne nomade oduševiti svojim prirodnim i kulturnim ljepotama kao i autentičnom ponudom. Svim sadašnjim i budućim digitalnim nomadima želim toplu dobrodošlicu u jednu od najpoželjnijih europskih destinacija – jedinstvenu Hrvatsku", poručila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

"Cilj najnovije kampanje je predstaviti Hrvatsku kao zemlju koja digitalnim nomadima može jamčiti ugodan i siguran boravak te kvalitetne uvjete za život. Hrvatska je zemlja u kojoj ljudi u velikoj mjeri govore engleski jezik, zemlja koja nudi jedinstven način života s autentičnim iskustvima, ima dobru internetsku vezu, povoljnu  klimu  i prekrasnu prirodu, dobru povezanost s ostatkom Europe, pristupačan život prema europskim standardima te dobru i pristupačnu zdravstvenu zaštitu", istaknuo je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši kako očekuje da će se novi zakonski okviri te ova kampanja pozitivno odraziti na povećanje broja digitalnih nomada u Hrvatskoj.

Tu su i savjeti za slobodno vrijeme
Tu su i savjeti za slobodno vrijeme

Croatia, your new office!

Iz HTZ-a i Ministarstva navode i kako je vodeći svjetski brand turističkih vodiča Lonely Planet nedavno posvetio poseban članak upravo temi digitalnih nomada i uvjetima koje stranci moraju ispuniti kako bi u Hrvatskoj proveli godinu dana u statusu digitalnih nomada. Isto tako, ugledni poslovni časopis Forbes u francuskom i američkom izdanju objavio je članak o našoj zemlji kao poželjnoj i otvorenoj destinaciji za digitalne nomade. Brojni američki mediji također navode Hrvatsku i Dubrovnik kao izuzetno poželjne destinacije za boravak digitalnih nomada.

U sklopu kampanje na web stranici Croatia.hr kreirana je posebna podstranica "Croatia your new office" na engleskom jeziku, koja sadrži sve važne informacije vezane uz prijave i boravak digitalnih nomada u Hrvatskoj.