Ugašen je "piratski Netflix", Popcorn Time

Nakon što je osam godina služio milijunima korisnika kao besplatna streaming usluga za gledanje filmova i serija, piratski je servis Popcorn Time ugašen, jer su njegovi tvorci zaključili kako interesa više nema

Sandro Vrbanus četvrtak, 6. siječnja 2022. u 16:29

Popcorn Time posljednjih je osam godina služio kao jedan od vladara piratske scene, kad je riječ o besplatnom streamingu filmova i serija. U svojim najboljim danima opsluživao je milijune korisnika, nudio je tisuće naslova, a mnogi su isticali kako mu je korisničko sučelje bolje od onog Netflixovog. No, svemu jednom dođe kraj.

Presudio mu nedostatak interesa

Autori ovog servisa, koji su ga povremeno znali seliti po raznim domenama i tako uspješno izbjegavali pokušaje gašenja, sada su zaključili da ovakav servis "svijetu više ne treba". Piratski streaming kako su ga oni zamislili, pokretan BitTorrent protokolom, više nije zanimljiv, a korisnici se okreću konkurenciji. Tako je "pao" Popcorn Time, ne kao žrtva pravnih akcija holivudskih filmskih studija ili policijske racije, već kao rezultat manjka interesa korisnika.

Na dosadašnjoj domeni na kojoj se nalazio, Popcorn-Time.tw, danas stoji tek poruka R.I.P., uz vizualni prikaz – grafikon s Google Trendsa koji pokazuje kako je ovaj servis izgubio na popularnosti tijekom proteklih nekoliko godina.

No, popularnost piratskog streaminga kao takvoga u svijetu ne jenjava. Korisnici su se danas okrenuli raznim piratskim IPTV servisima, što besplatnima što naplatnima, do kojih često dolaze kupovinom Android TV boxeva s predinstaliranim piratskim aplikacijama.Prijenosni bežični BT zvučnik

JAMO DS 3

Elegantan spoj oblika i funkcionalnosti. Savršen suputnik za glazbu u pokretu. Trajanje USB punjive baterije 6 sati, priključak za SD memorijsku karticu, FM radio, AUX ulaz, 150 Hz - 20k Hz.

779 kn 899 kn Kupi

Bežične in-ear BT slušalice

FOCAL SPARK

Kvalitetan Focal zvuk, aluminijsko kućište, ugrađen mikrofon i daljinski upravljač na kablu, do 8 sati trajanje bateriije, 16 Ohms, 20Hz – 20KHz, 103dB.

499 kn 799 kn Kupi