YouTube redizajnira svoju TV aplikaciju kako bi je učinio interaktivnijom

YouTube zadnjim ažuriranjem svoje TV aplikacije fokus postavlja na interaktivno iskustvo gledanja uz davanje veće važnosti komentarima i opisima videozapisa

Tomislav Stanković četvrtak, 14. ožujka 2024. u 08:07
📷 stux, Pixabay
stux, Pixabay

Da gledanje televizije ne mora biti pasivno iskustvo pokazuje novi dizajnerski smjer YouTube TV aplikacije koja gledateljima daje priliku da se uključe u sadržaj koji gledaju, čak i na velikom ekranu.

Gledatelji koji vole obavljati više radnji istovremeno moći će to učiniti putem novih kontrola koje će istovremeno prikazivati videozapis i dodatne informacije kao što su npr. komentari ili opis. Jednako tako se moguće i vratiti na puni prikaz isključivo videozapisa.

Pri tome je YouTubeov dizajnerski tim morao paziti da interakcije prilagodi daljinskom upravljaču uz davanje prednosti jednostavnosti u odnosu na uvođenje dodatnih kontrola.

"Ono što će korisnici moći vidjeti na svojim televizorima je dizajnersko rješenje koje video drži ispred i u središtu uz mogućnosti pristupa značajkama koje YouTube čine jedinstvenim - sve bez prekidanja iskustva gledanja", objavljeno je na blogu.

Ažuriranje će korisnicima stići "tijekom sljedećih nekoliko tjedana".

Opis i komentari videozapisa sada se mogu pogledati bez ometanja. 📷 YouTube
Opis i komentari videozapisa sada se mogu pogledati bez ometanja. YouTube