YouTuber neovlašteno ušao u Starshipovo postrojenje

Sličan se slučaj dogodio i 2019. godine, kada je jedna osoba uhićena nakon što je na društvenim mrežama objavila svoju sliku u blizini jednog od prototipa Starshipa

Matej Markovinović subota, 10. travnja 2021. u 06:06

Na YouTube kanalu Loco VlogS, osvanuo je prošlog mjeseca video u kojem mladić imena Caesar, neovlašteno ulazi u SpaceXovo Starship postrojenje na jugu Teksasa. Caesar se je tako, bez ikakvih poteškoća, našao ispod prototipa rakete SN11, koja je par dana nakon toga lansirana te je eksplodirala prilikom slijetanja.

Video je prikupio velik broj dislikeova i uzrujanih komentara obožavatelja SpaceXa, pa je zato ubrzo izbrisan s YouTubea, no ponovo je postavljen na kanalu Mortally Challenged.

Caesar je par dana nakon brisanja videa sa svog kanala, postavio javnu ispriku u kojoj kaže da nije razmišljao o svom postupku u tom trenutku. Objašnjava da mu je kroz glavu prošlo da nikad više neće dobiti ovakvu priliku, pa ju je zato i iskoristio.

Kako prenosi The Verge, Savezna je uprava za civilno zrakoplovstvo (FAA) rekla da je upoznata s videom te da ga je usmjerila SpaceXu.

„Održavanje fizičke sigurnosti lansirnog postrojenja, važan je aspekt osiguranja javne sigurnosti“, zaključuje FAA. SpaceX nije komentirao Caesarov video.