Beta iOS-a 13 otkrila datum predstavljanja novih iPhonea

Kao mogući datum prezentacije novih Appleovih mobitela navodi se 10. rujna, a screenshot uhvaćen u najnovijoj beta verziji iOS-a otkriva i jedno zanimljivo dizajnersko rješenje

Sandro Vrbanus subota, 17. kolovoza 2019. u 07:00

Brazilski portal iHelpBr objavio je informacije koje su iskopali u najnovijoj developerskoj beta verziji iOS-a. Apple je u ovaj mobilni OS, koji će biti lansiran s novim iPhoneima sljedećeg mjeseca, možda i greškom ugradio dva screenshota koji bi mogli otkriti neke informacije o točnom datumu predstavljanja iPhonea 11 (ili pak XI, ili 11 Pro, ili kojeg već imena).

Kako prenose, izgled početnog zaslona iPhonea i iPada pod nazivom "HoldForRelease" (pričekati do objave), prikazuju ikonu kalendara koja stoji na utorku, 10. danu u mjesecu. Kako je sljedeći 10. dan onaj u rujnu, a pada točno na utorak, zaključili su kako je riječ o screenshotima koji će biti otkriveni, zajedno s novim iPhoneima, upravo na taj dan. Ovaj datum poklapa se i s očekivanjima svih koji prate Apple, jer su novi mobiteli već godinama tradicionalno predstavljani utorkom ili srijedom, u drugom tjednu rujna.

Ikone bez imena aplikacija

No, nije ovo jedina novost koja se dade iščitati iz pronađenih slika. Na njima je vidljivo i da ikone aplikacija na novom iOS-u i iPadOS-u ispod sebe nemaju nazive aplikacija. Do sada ovakvo rješenje iz Applea još nismo vidjeli, a već se špekulira da bi sakrivanje imena aplikacija trebalo biti moguće uključiti ili isključiti – kako kome odgovara.