Neki modeli iPhonea 7 imaju problema s posljednjim iOS-om

Nakon nadogradnje na iOS 11.3. neki korisnici iPhonea 7 i 7 Plus su, osim novog softvera, dobili i probleme u radi mikrofona i zvučnika

Sandro Vrbanus subota, 5. svibnja 2018. u 22:07

iOS 11.3. stigao je u javnu distribuciju prije nešto više od mjesec dana i donio nove Animojije, i možda i najiščekivaniju značajku – detaljan pregled "zdravstvenog" stanja baterije i mogućnost gašenja namjernog Appleovog usporavanja starijih uređaja. Ova mogućnost bitna je samo za vlasnike starijih modela, no manji broj njih s nadogradnjom je dobio i sasvim nove probleme.

Nakon instaliranja iOS-a 11.3., naime, manji se broj korisnika iPhonea 7 i 7 Plus požalio da im mikrofon uređaja više ne radi kako treba, da niti zvučnik ponekad ne ispušta zvuk, te da se ikona zvučnika prilikom obavljanja poziva zna pretvoriti u sivu, signalizirajući da zvučnik ne radi.

9to5Mac doznaje kako je Apple priznao pogrešku i napravio vodič za svoje servisere. Donese li korisnik uređaj s ovakvim problemom, pa čak i ako je izvan jamstvenog roka, Apple preporuča da se on (ovisno o intenzitetu problema) besplatno popravi ili zamijeni novim. Nije poznato o kolikom je postotku iPhonea 7 i 7 Plus riječ, ali čini se da je samo vrlo mali broj korisnika za sada prijavio ovaj problem.