Digital Shaper godine je Damir Sabol

Žiri je odlučio da je tvorac aplikacije za izračun matematičkih zadataka Photomath, koja ima čak 100 milijuna korisnika, zaslužio titulu Digital Shapera za 2018. godinu

Sandro Vrbanus četvrtak, 29. studenog 2018. u 22:59

Damir Sabol je Digital Shaper 2018. godine. Tako je, naime, u četvrtak odlučio žiri sastavljen od predsjednika uprava najvećih hrvatskih kompanija i drugih relevantnih stručnjaka na konferenciji Digital Shapers održanoj u Zagrebu.

Damir Sabol
Damir Sabol

Damir Sabol je osnivač i izvršni direktor tvrtke Photomath i tvorac istoimene najpopularnije svjetske aplikacije za izračun matematičkih zadataka. Njegova je tvrtka ove godine privukla  investiciju vrijednu šest milijuna dolara, a aplikacija prešla i okruglu brojku od 100 milijuna korisnika. Iza najnovije vrijedne financijske injekcije u zagrebački Photomath stoje američki venture capital fondovi Goodwater Capital i Learn Capital.

"Još kad sam se na fakultetu prvi put susreo s internetom znao sam da će nove digitalne tehnologije promijeniti svijet i bilo mi je jasno da je to ono čime se želim u životu baviti. Danas imam priliku s fenomenalnim mladim timom graditi aplikaciju Photomath koja koristi najnovije tehnologije kako bi edukaciju olakšala i činila je dostupnijom za desetine milijuna ljudi širom svijeta.  Svojim primjerom pokazujemo kako jedan mali tim može korištenjem najnovijih digitalnih tehnologija kreirati globalno relavantan proizvod te mi je izuzetno drago da je to prepoznato i kroz ovu nagradu", komentirao je Sabol novo priznanje svom radu.

Digital Shaper godine je osoba ili kompanija koja je svojim radom najviše doprinijela digitalnom napretku Hrvatske. Prošle godine je to bio Infobip iz Vodnjana, a o ovogodišnjem dobitniku odlučio je žiri u istom sastavu.

RTL Hrvatska, organizator konferencije Digital Shapers, koja se danas održava u zagrebačkom kinu Kaptol Boutique Cinema, shvaća važnost ozbiljne transformacije medija, gospodarstva, ali i cijelog društva: "Upravo zato smo i ove godine na jednom mjestu okupili domaće i strane stručnjake koji govore o aktualnim temama i zbivanjima u digitalnim procesima, pokazuju najbolje primjere iz prakse i predstavljaju konkretna rješenja za kompanije. Želimo isticati dobre hrvatske primjere poput Photomatha koji su pokazali da se i u maloj Hrvatskoj na digitalnoj platformi može izgraditi posao svjetskih razmjera. To je naša budućnost", zaključio je Henning Tewes, predsjednik Uprave RTL-a Hrvatska.

Najmanji i najtanji 14" gaming prijenosnik s AMD Ryzen

165 Hz

RAZER Blade 14

Ryzen 9 5900HX, 16GB, 1000GB SSD, GeForce RTX 3070 8GB, 14" QHD 165Hz, Windows 10

17.499 kn 18.799 kn Kupi


Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi