Photomath je i na trgovinama aplikacija istaknut kao Googleov proizvod

Hrvatska matematička aplikacija, koju je lani preuzeo Google, od sada je na njihovom Play Storeu i Appleovom App Storeu integrirana pod zajednički developerski krov novog vlasnika

Sandro Vrbanus petak, 1. ožujka 2024. u 16:55

Otprilike godinu dana nakon što smo i službeno doznali da će hrvatski startup Photomath biti prodan Googleu, dogodila se još jedna promjena. Matematička aplikacija zadržala je isto ime i vizualni identitet, ali je od sada na trgovinama aplikacija Google Play Store i Apple App Store istaknuta kao vlasništvo kompanije Google LLC. Prelazak pod kapu novog izdavača primijećen je ovoga tjedna.

Kao mogući sljedeći korak nazire se integracija Photomathovih mogućnosti u sustave AI asistenta Gemini i unutar Google Lensa, koji već ima određene sličnosti s nekada hrvatskom aplikacijom.

Photomath je i dalje jedna od najpopularnijih edukacijskih aplikacija na svijetu. Na Play Storeu bilježi preko 100 milijuna preuzimanja i prosječnu ocjenu 4,5 (uz više od 3 milijuna recenzija), dok na App Storeu kotira još bolje, s prosječnom ocjenom od čak 4,9. Na Googleovoj platformi trenutačno je rangirana kao četvrta najpopularnija besplatna edukativna aplikacija, a na Appleovoj kao druga u kategoriji edukacije, odmah iza Duolinga.

Preuzimanje aplikacije i korištenje u osnovnom obliku je besplatno. Dostupna je i pretplata na Photomath Plus, koja za 11 eura mjesečno daje detaljnije uvide i objašnjenja pri rješavanju zadataka.