Lenovo proširio partnerstvo s Nvidijom

Lenovo je na ovogodišnjoj NVIDIA GTC konferenciji objavio informaciju kako su proširili svoje partnerstvo s Nvidijom ističući inovacije u prostornom računarstvu i generativnom AI-u

Stjepan Bilić petak, 22. ožujka 2024. u 06:00

Na nedavno održanoj NVIDIA GTC konferenciji, Lenovo je objavio proširenje partnerstva s Nvidijom, ističući inovacije u prostornom računarstvu i generativnom AI-u. Predstavljene su radne stanice Lenovo ThinkStation i prijenosnici ThinkPad, opremljeni s NVIDIA GPU-ima, koji omogućuju sigurna, osobna superračunalna okruženja za organizacije koje rade s umjetnom inteligencijom. Na primjer, ThinkPad P16 Gen 2 koji sadrži NVIDIA RTX 5000 Ada Generation Laptop GPU prikladan je za zahtjevna profesionalna radna opterećenja. Ova prijenosna računala dizajnirana su za poboljšanje razvoja mobilne umjetne inteligencije i nude fino podešavanje LLM-a s neusporedivim performansama za zadatke koji zahtijevaju značajnu računalnu snagu.

Lenovo Workstation portfelj uključuje najveću kolekciju AI-spremnih proizvoda na tržištu, uz širok raspon Linux-certificiranih radnih stanica i usluga. Najavljen je i Lenovo Workstations s NVIDIA AI Enterprise i NVIDIA AI Workbench, temeljeni na NVIDIA CUDA platformi, koji koriste CUDA-X biblioteke za ubrzanje obrade podataka.

Lenovo je također predstavio rješenja za digitalne blizance, koja kombiniraju Lenovo ThinkStation PX s do 4x NVIDIA RTX 6000 Ada Generation GPU-ova i NVIDIA ConnextX-6 mrežnim performansama, omogućujući klijentima da započnu svoje putovanje s NVIDIA Omniverse Enterprise i digitalnim blizancima. Ova rješenja su dizajnirana da olakšaju digitalnu transformaciju, smanjujući složenost, troškove i poslovne brige oko digitalizacije radnih procesa.

Uz to, Lenovo naglašava brzi tempo digitalizacije određenih industrija i kako kompanije traže načine za digitalizaciju svojih poslovanja. Međutim, organizacije se suočavaju s izazovima u usvajanju stvarnih primjena digitalnih blizanaca s prostornim računarstvom zbog složenih slojeva računalne opreme i softvera koji su potrebni od različitih dobavljača.

Lenovo i NVIDIA su predstavili potpuno validiranu referentnu arhitekturu za prostorno računarstvo, koja uključuje Lenovo ThinkStation PX radnu stanicu, ThinkReality VRX HMD, ThinkReality MDM softver, NVIDIA Cloud XR i NVIDIA Omniverse Enterprise. Ovo rješenje omogućava organizacijama da iskoriste tehnologiju digitalnih blizanaca, s mogućnošću montiranja radne stanice u uredima i VR iskustava na četiri ThinkReality VRX slušalice istovremeno, bez potrebe za fizičkim radnim stanicama zahvaljujući NVIDIA CloudXR.

Svaka slušalica ima pristup posvećenom NVIDIA RTX6000 Ada GPU-u, osiguravajući vrhunsko profesionalno VR iskustvo. Lenovo će demonstrirati ovo rješenje na GTC-u u San Joseu, gdje će posjetitelji moći iskusiti NVIDIA AI Enterprise, AI Workbench cuDF i NVIDIA Omniverse/Digital Twin rješenja na Lenovo radnim stanicama, kao i otkriti nove proizvode, tehnologije i inicijative koje oblikuju budućnost AI-a u Lenovo’s Infrastructure Solutions Group.

Za više informacija o radu Lenovo radnih stanica prema pametnijoj i bržoj budućnosti, posjetite internetsku stranicu Lenovo Tech Today.