WeAreDevelopers sljedeće godine seli iz Beča u Berlin!

Danas je objavljeno kako će se WeAreDevelopers naredne godine održati u Berlinu, uz očekivanje dolaska više od 10.000 developera i IT stručnjaka

Miro Rosandić četvrtak, 2. kolovoza 2018. u 13:44

Jedan od najznačajnijih europskih događaja za developere, koji se do sada održavao u Beču, seli se u Berlin, gdje će se održati 6. i 7. lipnja, 2019. kao Svjetski kongres developera pod motom "People - Code - Future", u sklopu CityCubea, unutar Messe Berlin sajamskog centra.

WeAreDevelopers Svjetski kongres je osmišljen kao prilika za umrežavanje vodećih tehnoloških kompanija i developerske zajednice u Europi. Prvi put se održao 2015., sa 300 sudionika i vrlo brzo je postao jedan od najmasovniji događaja ICT industrije u Europi. Ove godine u svibnju WeAredevelopers je dočekao preko 8.000 developera i IT stručnjaka u sklopu ACV centra u Beču.

Sljedeće godine održat će se u Berlinu, na prostoru od preko 33.000 četvornih metara izlagačkog i dvoranskog prostora očekuje se više od 10.000 sudionika. Organizatori procjenjuju kako Berlin predstavlja savršenu lokaciju za organizovanje internacionalnog događaja za developere, stoga će se veći dio Kongresa odvijati u jedinstvenoj građevini koja svojom namjenom nudi dovoljno velike kapacitete za upoznavanje lokalne developerske scene - CityCube.

"Lokacija u Berlinu otvara mnoga vrata za nas, odavde možemo razvijati bolje umrežavanje sa europskom startup scenom i uspješnim tehnološkim kompanijama, privući nove investitore i dalje graditi našu težnju da se održimo kao vodeća konferencija za developere na europskom tržištu i dodatno ojačamo našu percepciju kao važne poveznice sa CEE tržištem," dodaje Sead Ahmetović, suosnivač i izvršni direktor kompanije WeAreDevelopers.

Kao i prethodnih godina veliki broj internacionalnih govornika će se baviti temama posljednjih inovacijskih dostignuća u IT industriji, a održat će se i niz različitih radionica i hackatona.

Podsjećamo na samo neke od govornika tokom proteklih Kongresa, poput: Steve Wozniaka (Apple), Joseph Sirosha (Microsoft), Angie Jones (Twitter) i Joela Spolsky (Trello i Stack Overflow), kao i Brendu (Wizardry) i John Romera (Doom & Wolfenstein 3D). Također je i Bug bio medijski partner WeAreDevelopers, pa ste u našim izdanjima redovito mogli čitati o najznačajnijim događanjima prošlih godina.

Kako bi se ostvarili ambiciozno postavljeni ciljevi, WeAreDevelopers je proširio svoj stalni tim uredom lociranom u Berlinu, te predstavio nove i stare kolege na pozicijama: Alexander Farkas - Izvršni direktor ureda u Berlinu (prethodno obnašao funkciju direktora WeAreDevelopers Kongresa), Robert RJ Schermann - Voditelj kongresnih marketing operacija (stekao iskustvo i afirmaciju radeći u oglašivačkim agencijama vodeći klijente poput McDonald's i Deutsche Bahn) i Matthias Will - Direktor kongresa i konferencija (prethodno radeći na istoj poziciji u NVIDIA i Hewlett Packard).