Hakirana još jedna mjenjačnica kriptovaluta, južnokorejski Bithumb

Hakeri su tijekom prošle noći iz Bithumba pokrali oko 31 milijun dolara za koje kompanija obećava da će ih klijentima kompenzirati

Sandro Vrbanus srijeda, 20. lipnja 2018. u 14:04

Šesta najveća mjenjačnica kriptovaluta u svijetu, južnokorejski Bithumb, tijekom protekle noći bila je žrtvom hakera. Kako je iz kompanije priopćeno, nepoznati napadači uspjeli su upasti u njihov sustav i iz njega pokrasti kriptovalute u vrijednosti od oko 31 milijun američkih dolara. Bithumb je odmah zaustavio sve radnje povlačenja i uplate sredstava na račune klijenata, a oštećenima su obećali u potpunosti nadoknaditi štetu.

Kako kažu iz mjenjačnice, sve druge digitalne coine odmah su premjestili u "hladno spremište" koje nije povezano na Internet. Javnosti nisu stavili na znanje koje su kriptovalute s njihove platforme bile metom kradljivaca, no po objavi vijesti o hakiranju zabilježen je manji pad cijene svih značajnijih kriptovaluta u svijetu.

Bithumb je inače prilično velika platforma za trgovanje kriptovalutama, s dnevnim prometom od preko 300 milijuna dolara. No, kao takva očito ne polaže dovoljno na sigurnost, jer im je ovo već treći hakerski napad u posljednjih godinu dana. Prije samo tjedan dana bio je hakiran i Coinrail, još jedna južnokorejska mjenjačnica, odakle je pokradeno oko 40 milijuna dolara.Prijenosni zvučnici priznatih svjetskih brendova!

JBL, MARSHALL, HARMAN/KARDON

Ronis je dom najboljim svjetskim brendovima. Otkrij vrhunski zvuk, uvijek i svugdje. Provjeri ponudu!

Kupi

BT APTX soundbar sa subwooferom

ACOUSTIC ENERGY Aego 3

Kombinacija suba i soundbara za sve one koji žele kompaktno kućno kino odličnog zvuka uz značajnu uštedu na prostoru. Kompaktan dizajn, digitalno povezivanje, daljinsko upravljanje, 2 x RCA Phono, 65VA

1.725 kn 2.299 kn Kupi

Bežični WiFi BT zvučnik

HARMAN KARDON OMNI 10 PLUS

Omogućuje jednostavno postavljanje bežičnog HD glazbenog sustava. Najbrži način da svoju glazbu učinite bežičnom bilo gdje u svom domu. Spotify, Chromecast, 52Hz~20kHz.

1.699 kn 1.919 kn Kupi