Najavljen drugi Croatia XRP Community meetup

Nakon prvog Croatia XRP Community meetupa koji je održan prije 3 mjeseca, drugi meetup najavljen je za subotu 29. veljače 2020. u Plazabaru na zagrebačkom Kvatriću

Bug.hr srijeda, 19. veljače 2020. u 13:28

Nakon prvog Croatia XRP Community meetupa koji je održan prije 3 mjeseca, drugi meetup najavljen je za subotu 29. veljače 2020. Lokacija sastanka bit će kao prvi put -  Plaza Bar na zagrebačkom "Kvatriću", a predviđeni početak je u 16 sati. Cijelo događanje zamišljeno je kao druženje članova zajednice koji podržavaju kriptovalute XRP i Ripple. Nakon što je prvi meetup okupio 15-ak članova XRP zajednice, organizatori se nadaju kako će ovo okupljanje privući još više zaljubljenika u navedene kriptovalute.

Ukratko o XRP-u

XRP je nativna kriptovaluta na XRP blockchainu (XRP ledger). Riječ je trenutačno o trećoj kriptovaluti po tržišnoj vrijednosti u svijetu, iza BTC i ETH (od preko 4800 trenutno izlistanih na CoinMarketCap-u). Glavna zadaća XRP-a je medijacija u razmjeni (bridge asset), npr. ako želite poslati uplatu nekome u Mexico, a plaćate Eurom tada XRP služi za konverziju eura u Meksički pesos.