Tesla prodaje suvenire za dogecoin, vrijednost meme kriptovalute u porastu

Ljubav Elona Muska prema dogecoinu ponovno je rezultirala porastom cijene ove kriptovalute. Naime, na Teslinoj se online trgovini može kupiti određene suvenire i platiti ih dogecoinom

Sandro Vrbanus petak, 14. siječnja 2022. u 14:06

Prihvaćanje bitcoina kao sredstva plaćanja prilikom kupovine Teslinih automobila trajalo je jedno kratko vrijeme, a u budućnosti bi se moglo ponoviti – u slučaju da se smanji ugljični otisak bitcoina. No, meme kriptovaluta dogecoin ima daleko manji ugljični otisak, jeftinije i brže transakcije, a i ponuda joj nije ograničena. Elon Musk također posjeduje određenu količinu dogecoina i ponekad o njemu tvita, što gotovo svaki puta rezultira porastom vrijednosti tog meme coina.

Sada je Muskova kompanija Tesla dala dodatni poticaj zajednici ulagača u dogecoin, objavivši kako se određeni suveniri i proizvodi iz njihovog webshopa sada mogu kupiti uz plaćanje u dogecoinu. I cijene tih proizvoda istaknute su samo u toj kriptovaluti (a ne, primjerice, u dolarima uz preračunavanje).

Doge prešao u zeleno

Ova najava očekivano je snažno utjecala na vrijednost dogecoina, koji je posljednjih tjedana bio u "crvenom", kao uostalom i veći dio svjetskog kriptotržišta. Dogecoin je ubrzo po Teslinoj i Muskovoj objavi dobio preko 20% na vrijednosti – cijena jednog dogecoina porasla je s oko 16 na preko 20 centi.

U Teslinoj trgovini, dakle, od danas možete pronaći, primjerice, kopču za remen sa znakom Tesle i grbom Teksasa po cijeni od 835 DOGE-a, Cyberquad za djecu po cijeni od 12020 DOGE-a, ili zviždaljku u obliku Cybertrucka za 300 DOGE-a. Plaćanje se obavlja skeniranjem koda kojim se učitava adresa walleta za uplatu, ili pak kopiranjem njegove adrese u čitljivom obliku.

Besplatna dostava

Intel

HP 250 G8

Core i5 1135G7,8GB, 512GB SSD, Iris Xe Graphics, 15.6" FHD IPS, Windows 10

5399 kn 5899 kn Kupi


Prijenosni zvučnici priznatih svjetskih brendova!

JBL, MARSHALL, HARMAN/KARDON

Ronis je dom najboljim svjetskim brendovima. Otkrij vrhunski zvuk, uvijek i svugdje. Provjeri ponudu!

Kupi

Prijenosni BT zvučnik

ACOUSTIC ENERGY Aego BT2

Podržava 4.2 i APT-X nisku latenciju, USB punjač i mikrofon za “handsfree” pozive, dvostruki 2,5-inčni driveri, do 36 sati trajanja baterije, snage 40 W RMS.

1.359 kn 2.299 kn Kupi

On-ear BT slušalice

MARSHALL Major III

Legendarni Marshall zvuk s dinamičkim 40mm driverima koji su prilagođeni za poboljšani odziv basova, do 30 sati bežične reprodukcije, kontrolni gumb, odvojivi 3.5mm kabel, 20Hz-20kHz, 32 ohma.

899 kn 1.099 kn Kupi