Elon Musk objavio koje tri kriptovalute posjeduje

Prema vlastitim riječima, najbogatiji čovjek svijeta do sada je iz čiste znatiželje uložio u samo tri kriptovalute: dvije najpoznatije, ethereum i bitcoin, te meme kriptovalutu dogecoin

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 25. listopada 2021. u 20:25

Najsnažnije kriptovalute svijeta ovih su dana ponovno "u zelenom", optimizam ulagača raste, burzama cvjeta cvijeće, i sve je divno i krasno – pa je logično da su uz bitcoin i ethereum porast vrijednost zabilježili i manje značajni altcoini. Jedan od njih je i shiba inu, meme kriptovaluta nastala po uzoru na dogecoin, čiji se autori i vlasnici nadaju da će također doživjeti velik rast vrijednosti.

Podsjetimo, dogecoin je nastao iz šale, ali ga je prihvatio Elon Musk, pa je uz nekoliko njegovih tvitova ovaj coin s četvrte, pete ili šeste decimale u dolarskom iznosu porastao dovoljno da mu se vrijednost mjeri u desecima centi, a tržišna kapitalizacija u milijardama dolara.

U nadi da će postići slavu dogecoina, jedan je vlasnik i pristaša alternativnog shiba inu coina na Twitteru upitao Muska koliko ovih digitalnih novčića i sam posjeduje, a on je kratko odgovorio "ništa". Ovaj tvit od jedne riječi uzrokovao je pad vrijednosti kriptovalute oznake SHIB za oko 8%, a Musk se na raspravu nadovezao pojasnivši svoje ulaganje.

Kupio iz znatiželje

"Iz znatiželje sam kupio bitcoin, ethereum i doge", napisao je, nazvavši pritom ove kriptovalute "ascii hash stringovima", odnosno nizom alfanumeričkih kriptiranih znakova (što, priznat ćete, i nije daleko od njihove stvarne definicije).

Najbogatiji čovjek svijeta nastavio je dijeliti investicijske savjete kad je riječ o kriptovalutama. "Kao što sam i ranije rekao, nemojte sve uložiti u kripto! Prava se vrijednost nalazi u izradi proizvoda i pružanju usluga za ljudska bića, a ne u novcu u niti jednom obliku" – poručio je čovjek koji, većinom u dionicama svojih kompanija Tesle i SpaceX-a, trenutačno posjeduje bogatstvo procijenjeno na više od 250 milijardi dolara.

Ako govorimo o bitcoinu, Musk i Tesla mnogo su se njime bavili, uložili u njega 1,5 milijardi dolara, čak i omogućili kupovinu automobila za kriptovalute, pa je veza vodećeg svjetskog milijardera s bitcoinom bila očekivana.

S druge strane, dok se priča oko dogecoina još uvijek zahuktavala, Musk je bio napisao i kako je ovu kriptovalutu kupio za svojeg "malog X-a", dakle sina koji se zove X Æ A-12, kako bi mališan bio "toddler hodler". Ako mu ga je stvarno kupio u veljači ili prije toga, "mali X" je do sada držanjem dogecoina mogao otprilike deset puta povećati vrijednost očevog ulaganja.

Najmanji i najtanji 14" gaming prijenosnik s AMD Ryzen

165 Hz

RAZER Blade 14

Ryzen 9 5900HX, 16GB, 1000GB SSD, GeForce RTX 3070 8GB, 14" QHD 165Hz, Windows 10

17.499 kn 18.799 kn Kupi


Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi