Cypher MX3, tanko Mini-ITX kućište

Akasa je u svoju ponudu dodala novo kućište za računalne konfiguracije temeljene na Mini-ITX matičnim pločama – Cypher MX3

Stjepan Bilić ponedjeljak, 16. prosinca 2019. u 06:00

Akasa je u svoju ponudu dodala novo kućište – Cypher MX3. Isto je namijenjeno korisnicima koji svoje konfiguracije temelje na matičnim pločama Mini-ITX formata. Shodno tomu i zapremnina kućišta je manja, manje od 2 litre, što znači kako je prilikom odabira komponenti potrebno načiniti i pokoji kompromis.

Budući je kućište niskog profila primjereno je za ugradnju pasivnih hlađenja. Shodno tomu kako bi se topli zrak što prije izbacio izvan kućišta proizvođač je napravio veći broj otvora na bočnim i gornjoj strani kućišta. Kućište je napravljeno od SGCC čelika debljine 0,8 milimetara dok je prednji panel od aluminija. Cypher MX3 kućište je kompatibilno s VESA standardom.

Svi portovi, izuzev onih koji će stići s matičnom pločom, smješteni su s prednje strane. Na prednjem panelu nalaze se tako četiri USB porta (2x USB 3.0, 2x USB 2.0), dva 3,5mm audio porta (po jedan za slušalice i mikrofon) te standardne tipke za resetiranje i uključivanje računala. Unutar kućišta osim za matičnu ploču ima još jedino mjesta za jedan 2,5“ HDD ili SSD.

Dimenzije kućišta su 208 x 203 x 45 milimetara. Zbog manjih dimenzija nije predviđena ugradnja napajanja unutar kućišta, već je potrebno koristiti vanjski naponski adapter. Detaljnije specifikacije dostupne su na stranicama proizvođača. Cijena kućišta je oko 60 USD.