Asus Zenbook 17 Fold OLED sa savitljivim zaslonom stiže u Hrvatsku krajem godine

Asus je objavio pojedinosti oko dostupnosti i cijene za svoj novi Zenbook 17 Fold OLED. Ovaj inovativni uređaj bit će dostupan na našem tržištu tijekom posljednjeg tromjesečja

Sandro Vrbanus četvrtak, 1. rujna 2022. u 14:14

Prvi u svijetu 17,3-inčni prijenosnik sa savitljivim OLED ekranom, Asus Zenbook 17 Fold OLED, na svjetsko će tržište, pa tako i k nama, stići u posljednjem tromjesečju ove godine. Objavljeno je tako iz Asusa, uz napomenu kako je riječ o prijenosnom računalu nastalome prema korisničkim željama za uređajem koji pruža ravnotežu između produktivnosti i mobilnosti.

Bilo da ga se koristi kod kuće, u uredu, na putu ili u vrijeme odmora, jednostavno minimalističko kućište i ekran u dvije veličine omogućit će korisniku da ga prilagodi svojim trenutačnim potrebama. Ekran se, dakle, sastoji od velikog 17,3-inčnog OLED-a (60 Hz), rezolucije 2,5K, osjetljivoga na dodir i omjera stranica 4:3. Kada se taj ekran preklopi, dobivaju se dva manja zaslona, svaki rezolucije 1920x1080 piksela, dijagonale 12,5 inča.

Preklop je neprimjetan, testiran na više od 30 tisuća ciklusa otvaranja i zatvaranja, a šarka omogućava zakretanje do 180°. Kada je sklopljen, Asus Zenbook 17 Fold OLED površinom je manji od lista papira formata A4. uz njega dolazi i Bluetooth tipkovnica, s kojom uređaj teži 1,8 kilograma (ili 1,5 kg bez nje).

"Ispod haube" nalazi se Intelov Intel Core procesor 12. generacije,  i7-1250U, 16 GB radne memorije te terabajtni PCIe SSD. Povezivost je omogućena kroz dva USB-C Thunderbolt 4 utora, koji podržavaju i brzo punjenje baterije.

Asus Zenbook 17 Fold OLED na tržište će krajem godine, a preporučena maloprodajna cijena bit će mu 3.499 dolara, bez poreza.