Chromebook igraća računala s RGB tipkovnicama mogla bi postati stvarnost

Mogućnost igranja videoigara na Chromebook računalima, mogla bi razveseliti nezahtjevne korisnike, pogotovo ako će uz to ići i povoljna cijena

Matej Markovinović petak, 28. siječnja 2022. u 12:43

Iako Chromebook računala nisu stekla veliku popularnost na domaćem tržištu, ona su vani čest odabir kod nezahtjevnih korisnika, pogotovo kada je riječ o učenicima ili studentima kojima za rad ne treba puno računalne snage.

Nije tajna da Google želi imati i igraća Chromebook računala, pa tako već godinama najavljuje dolazak Steama na Chrome OS, a čak je i Nvidia u srpnju prošle godine demonstrirala DLSS i ray tracing podršku na Arm hardveru.

Sudeći prema izvješću 9to5Googlea, igraća Chromebook računala samo što nisu postala stvarnost. Naime, u testnoj verziji Chrome OS-a, pronađena su tri kodna naziva za igraća računala i to s RGB tipkovnicama.

Nagađa se da bi HP i Lenovo mogli biti proizvođači koji će se prvi okušati u izradi igraćih Chromebookova, no osim prijenosnika klasičnog oblika, u priču se ubacio i jedan igraći tablet s odvojivom tipkovnicom kojeg pogoni ChromeOS.

Osim toga, u testnoj verziji ChromeOS-a otkriveni su i podaci koji ukazuju na podršku za RGB tipkovnice. To bi, naravno, moglo označavati samo dodatnu podršku za USB tipkovnice, no 9to5Google tvrdi da je ona dodana za nadolazeća Chromebook igraća računala, jer što je igranje videoigara bez RGB osvjetljenja.