Lenovo osvježio cjelokupnu ThinkPad seriju laptopa

Na MWC-u u Barceloni, proteklih su dana predstavljeni brojni noviteti u svijetu mobitela i laptopa, a veliko predstavljanje održao je i kineski proizvođač Lenovo

Bug.hr četvrtak, 2. ožujka 2023. u 06:00
ThinkPad Z16 Gen 2. 📷 Foto: Lenovo
ThinkPad Z16 Gen 2. Foto: Lenovo

Lenovo je iskoristio ovogodišnji MWC u Barceloni za osvježavanje cjelokupnog portfelja ThinkPad prijenosnih računala, usredotočujući se na poboljšanja performansi sustava, povećanu upotrebu održivijih materijala te poboljšanje korisničkog iskustva. Novih modela ima zaista mnogo, a među njima su se našli i revidirani IdeaPad Duet 3i te IdeaPad Slim 3 Chromebook, o kojima se više može pročitati na službenoj stranici proizvođača.

ThinkPad Z13 Gen 2 i ThinkPad Z16 Gen 2

Prijenosna računala ThinkPad Z13 Gen 2 i ThinkPad Z16 Gen 2, pogonjena su procesorima iz AMD-ove Ryzen 7000 serije, imaju AMD-ovu Radeon 700M grafiku, do 64 GB RAM-a i do 2 TB PCIe SSD-a. Laptopi imaju podršku za Wi-Fi 6E3, FHD kameru i mikrofon s Dolby Voice tehnologijom te veliki haptički touch pad s TrackPointom.

Iako su oba modela poprilično tanka i napravljena od 75-postotnog recikliranog aluminija, Lenovo posebno ističe da se ThinkPad Z13 Gen 2 može izabrati s Flex pokrovom koji je napravljen od 100-postotnih poljoprivrednih proizvoda prikupljenih žetvom biljnih vlakana lana.

ThinkPad Z13 Gen 2. 📷 Foto: Lenovo
ThinkPad Z13 Gen 2. Foto: Lenovo

ThinkPad X13 Gen 4 i ThinkPad X13 Yoga Gen 4

Redizajnirani ThinkPad X13 Gen 4 i ThinkPad X13 Yoga Gen 4 dolaze s užim rubovima koji povećavaju omjer zaslona i kućišta te, prema navodima proizvođača, poboljšavaju hibridnu radnu funkcionalnost za one kojima je to potrebno. Oba modela dolaze s Dolby Audio zvučnicima te infracrvenom kamerom od 5 MP.

ThinkPad X13 Gen 4 može se konfigurirati s novim 13,3-inčnim 2,8K OLED zaslonom koji podržava Dolby Vision, a koji dolazi i s Eyesafe Certified Natural Low Blue Light tehnologijom za smanjenje naprezanja očiju. Prijava u laptop moguća je pomoću sustava za prepoznavanje lica, a iz Lenova napominju i da je poboljšano ultrazvučno otkrivanje promatrača „preko ramena“.

Oba modela mogu se konfigurirati s 13. generacijom Intel Core procesora uparenim s integriranom Intel Iris Xe grafikom, dok ThinkPad X13 Gen 4 može doći s AMD-ovim procesorima iz Ryzen 700 serije te AMD-ovom Radeon 700 M grafikom.

ThinkPad T i L serija

Najnoviji modeli ThinkPad T serije, T14 Gen 4, T16 Gen 2 i T14s Gen 4, izrađeni su od održivijih materijala, imaju dodatnu kameru od 5 MP s infracrvenom vezom te više opcija zaslona s filtrom plavog svjetla, uključujući opciju 2,8K OLED panela.

S druge strane, osvježeni modeli iz ThinkPadove L serije, L13 Gen 4, L13 Yoga Gen 4, L14 Gen 4 i L15 Gen 4, također imaju zaslon s filtrom plavog svjetla, koji, prema navodima Lenova, održava nisku potrošnju bateriju. Uz to, moguće ih je i opremiti s do 2 TB SSD-a.

Dodatne informacije dostupne su na stranici Lenova.