Samsung Galaxy Book Flex α, konvertibilni laptop s QLED zaslonom

Samsung je predstavio novog člana obitelji Galaxy Book Flex, laptop Galaxy Book Flex α koji se odlikuje boljom autonomijom, poboljšanim dizajnom i QLED zaslonom

Stjepan Bilić subota, 4. siječnja 2020. u 13:30

Samsung pored telefona, televizora, hladnjaka, klima uređaja i drugih kućanskih aparata u svojoj ponudi ima i laptope. Najnoviji model dolazi iz serije Galaxy Book Flex, a radi se o modelu Galaxy Book Flex α (Alpha).

Novi Alpha model temelji se na desetoj generaciji Intelovih procesora i integriranoj grafici koja dolazi uz njih. Kupci ovog laptopa moći će birati između više modela. Najsnažnija konfiguracija moći će imati 12 GB RAM-a i 1 TB podatkovnog prostora (NVMe SSD).

Svi modeli imat će 13,3“ QLED zaslon osjetljiv na dodir. Zaslon će biti moguće zakrenuti za 360 stupnjeva čime će se laptop pretvoriti u tablet. Razlučivost zaslona je 1.920 x 1.080 točaka, a osvjetljenje 600 nita. Samsung navodi kako će s jednim punjenjem 54 Whr baterije laptop moći raditi bez prekida do 17,5 sati. Jednom kada bateriju bude bilo potrebno nadopuniti, cijeli proces punjenja bit će brži, jer Galaxy Book Flex α podržava tehnologiju brzog punjenja.

Kućište laptopa je izrađeno od aluminija, tipkovnica ima pozadinsko osvjetljenje, a za veću sigurnost Samsung je dodao i čitač otiska prstiju. Od podržanih tehnologija proizvođač posebno ističe podršku za Wi-Fi 6 (Gig+), 802.11ax 2x2. Dimenzije uređaja su 304,9 x 202,0 x 13,9 milimetara, a masa 1,19 kilograma.

U odnosu na Galaxy Book Flex i Galaxy Book Ion modele koji su predstavljeni prošle godine, Galaxy Book Flex α modelu nedostajat će par značajki. Neće imati Trackpad s ugrađenim bežičnim Qi punjačem i neće imati utor unutar kućišta za smještaj S-Pena. No iz Samsunga navode kako će se Active Pen olovka za ovaj model moći nabaviti odvojeno.

Detaljnije informacije o laptopu bit će poznate tijekom CES 2020 sajma. Početna cijena za američko tržište bit će oko 830 USD, a prodaja kreće tijekom prve polovice 2020. godine.