G.Skill postavio novi rekord u brzini DDR4 memorije, ali i 23 druga

G.Skill je tijekom Computexa 2019 postao vlasnik svjetskog rekorda u brzini DDR4 memorije, ali i vlasnik 23 druga rekorda – 3DMark Time Spy, Geekbenchu3, brzini procesora, Cinebenchu…

Stjepan Bilić subota, 8. lipnja 2019. u 06:30

U svijetu profesionalnih overklokera nikada nije mirno, i nikada se ne smiju previše opustiti, jer je gubitak prvog mjesta na ljestvici najboljih uvijek iza ugla. Da je tomu tako vidjeli smo krajem prošlog mjeseca, kada se u par dana poredak na ljestvici mijenjao više puta.

Tadašnji prvak, ADATA, sada se po brzini memorije nalazi na četvrtom mjestu, a na prvo je zasjeo G.Skill. Uz pomoć profesionalnog overklokera Toppc G.Skillova DDR4 memorija – Trident Z Royal uspjela je postići brzinu od impresivnih 5.886,4 MHz. Usporedbe radi, G.Skillova memorija je od ADATA-ine brža za oko 149 MHz, nije puno brža, ali prilikom postavljanja rekorda broji se svaki MHz.

Budući da je ADATA-ina memorija pala s prvog na četvrto mjesto ljestvice, nije teško zaključiti kako su brzine memorija proizvođača koji se nalaze na drugom i trećem mjestu još manje u odnosu na G.Skillovu. Točnije, razlika između prvog i drugog mjesta iznosi svega 45,6 MHz, a između prvog i trećeg 83,6 MHz.

Za obaranje rekorda u brzini DDR4 memorije bilo je potrebno uz memoriju pomno odabrati i ostale komponente. Toppc je tako uz G.Skillovu Trident Z Royal memoriju odabrao i Intelov procesor Core i9-9900K, MSI-jevu MPG Z390I Gaming Edge AC matičnu ploču i naravno hlađenje pomoću tekućeg dušika.

Osim ovog, G.Skill je uspio tijekom Computex sajma postaviti i 23 druga overklokerska rekorda. Detaljan popis svih rekorda i opreme koja je korištena prilikom njihovog postavljanja možete proučiti u prilogu.