Dizajn novih Surface uređaja procurio dan prije Microsoftovog eventa

Blass je odlučio otkriti sve detalje vezano uz dizajn prijenosnih uređaja iz nove Surface serije za 2019. godinu – Microsoft će čini se imati ekskluzivu na samo jedan uređaj – Surface s dva zaslona

Stjepan Bilić utorak, 1. listopada 2019. u 23:54

Sutra, 2. listopada 2019., Microsoft će održati najavljeni „A moment of your time“ događaj na kojemu će predstaviti novitete iz serije Surface za ovu godinu. Samo dan ranije Evan Blass je odlučio otkriti za kakav se dizajn Microsoft ove godine odlučio, objavivši cijelu seriju rendera na kojima su iz svih kutova prikazani Surface (ARM), Surface Laptop 3 (15“), Surface Laptop 3 (13“) i Surface Pro 7.

No, to čini se neće biti i jedini prijenosnici koji će sutra biti predstavljeni. Blass je naveo kako stiže još jedan, za koga još nije uspio nabaviti rendere ili ih namjerno nije objavio kako bi i Microsoftu osigurao dio ekskluzive. Tajnoviti Surface bi prema Blassovim navodima trebao imati dva zaslona.

Dosadašnje glasine navode kako će ARM inačica imati manje rubove oko zaslona, novu tipkovnicu koja ujedno služi i kao zaštita za zaslon te nešto tanje kućište u odnosu na Surface Pro model koji je poslužio kao temelj za njegovu izradu. Priča se kako bi Surface ARM trebao biti dogovor na iPad Pro.

Surface 7 Pro zadržat će dizajn prethodnika, ali će umjesto Mini DisplayPorta dobiti USB-C port. Također se očekuje da će biti nadograđen i na novu, desetu, generaciju Intelovih procesora.

Za Surface Laptop 3 Izvor navodi kako se dizajnom neće previše razlikovati u odnosu na Surface Laptop 2 te kako će stići u dvije inačice, sa zaslonima od 13“ i 15“. Kućište bi trebalo biti u potpunosti od metala, najvjerojatnije aluminijsko. Izvor navodi kako bi veći, 15-inčni model trebao dobiti AMD-ov procesor, ali ne i koji ili koje.

Točne specifikacije, kao i datume dolaska na tržište te cijene saznat ćemo sutra, 2. listopada. 2019. godine., u 10 sati po našem vremenu.