Microsoft otvorio Beta kanal za Windows 10 insajdere, testiraju se nove značajke

Otvaranje Beta kanala za Windowse 10 ne znači da Microsoft priprema novo, veliko ažuriranje sustava, već će se samo testirati nove značajke na postojećoj verziji 22H2

Matej Markovinović nedjelja, 9. lipnja 2024. u 06:30
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Microsoft je najavio otvaranje Beta kanala za Windows 10 insajdere, čime je omogućeno testiranje novih značajki za verziju 22H2. Iako je još ranije najavljeno da podrška za Windowse 10 prestaje 2025. godine, čini se da američki tehnološki gigant još uvijek ima planove za i dalje najkorišteniji OS.

Kako prenosi Laptopmag, otvaranje Beta kanala za Windowse 10 ne znači da će korisnici ipak dobiti novo, veliko ažuriranje sustava, već će samo moći testirati nove značajke za verziju 22H2, koja je inače posljednja velika nadogradnja izdana 18. listopada 2022. godine.

Osim toga, Microsoft ne planira produljiti datum podrške za Windowse 10 te će i dalje poticati korisnike na nadogradnju. Podsjetimo, podrška za Windowse 10 završava 14. listopada 2025. godine i nakon toga datuma korisnici više neće primati besplatne softverske nadogradnje, sigurnosne zakrpe niti tehničku podršku.

No, mnoga računala nisu kompatibilna za nadogradnju, stoga će najvjerojatnije postati e-optad. Analitičari Canalys Researcha još su prošle jeseni procijenili da će u dvije godine otprilike 240 milijuna računala završiti na otpadu, o čemu više pročitajte u našem tekstu ovdje.