Microsoft počinje prodavati zamjenske dijelove za Surface

Službene zamjenske komponente za Surface prvo će biti dostupne u SAD-u, Kanadi i Francuskoj, dok se plan proširenja na druga tržišta očekuje u budućnosti

Tomislav Stanković četvrtak, 15. lipnja 2023. u 19:15
📷 Image: Bram Van Oost, Unsplash
Image: Bram Van Oost, Unsplash

Zamjenski su dijelovi dostupni putem Microsoft Storea, a moći će ih prodavati i komercijalni preprodavači. Prema detaljima navedenim u objavi može se zaključiti da moderniji uređaji, kao što je npr. Surface Pro 9, imaju puno veću ponudu zamjenskih dijelova.

Trenutno su dostupni dijelovi za Surface Pro 7, Surface Pro 8 i Surface Pro 9 (model Intel i model SQ3 5G), Surface Laptop 3, Surface Laptop 4 i Surface Laptop 5, Surface Laptop Go 2, Surface Laptop Studio i Surface Studio 2 Plus desktop.

Alat, uz upute, potreban za samostalnu zamjenu dijelova prodaje se odvojeno od strane iFixita s kojim Microsoft surađuje od 2021.

"Uzbuđeni smo što možemo ponuditi zamjenske komponente tehnički sklonim potrošačima za popravak izvan jamstvenog roka...", izjavio je Tim McGuiggan, potpredsjednik usluga za uređaje i inženjering proizvoda u Microsoftu. "Kada kupujete zamjensku komponentu, dobit ćete i relevantne prateće komponente (kao što su vijci ako postoje)."