Microsoft Teams uskoro donosi novi izgled prezentacija

Dolaze opcije prezentiranja reporter, standout i side-by-side, no stiže i PowerPoint Live koji olakšava prezentiranje.

Matej Markovinović srijeda, 3. ožujka 2021. u 15:15

Microsoft Teams, dobiti će mogućnost prilagođavanja izgleda vaše prezentacije uz tri nova načina rada među kojima je i opcija reporter koja postavlja sadržaja iznad vašeg ramena, slično kao i na televizijskim vijestima.

Kako prenosi The Verge, druga će opcija biti standout koja omogućava da „lebdite“ iznad sadržaja u obliku siluete. Treća opcije side-by-side prikazuje prikaz vaše web kamere tik uz sadržaj koji predstavljate. Navodi se da će opcija standout biti predstavljena ovog mjeseca, a uskoro će biti dostupne i ostale. 

„Prezentacije trebaju biti više poput TV emisija“, tvrdi Nicole Herskowitz, generalna direktorica Microsoft Teamsa te ističe važnost pronalaska načina da takva digitalna iskustva budu još bolja.  

Izvor: Microsoft
Izvor: Microsoft

Na Microsoft Teams također dolazi i PowerPoint Live koji prezentiranje čini još lakšim. Izlagači će sada moći vidjeti bilješke, slajdove i chat u jednom prikazu, a sudionici će samostalno moći pokretati slajdove. Kasnije ove godine dolazi i end-to-end enkripcija pogodna za osjetljivije razgovore.