Microsoft tvrdi da će Edge biti web preglednik s najboljom izvedbom na Windowsima 10

Osim Microsofta, na poboljšanju performansa radi i Google koji u zadnje vrijeme izbacuje ažuriranja za Chrome koja se usredotočuju na manju potrošnju resursa

Matej Markovinović petak, 28. svibnja 2021. u 06:00

Prema objavi na njihovom blogu, Microsoft Edge će, zbog novih značajki za poboljšanje performansi biti preglednik s najboljom izvedbom na Windowsima 10 kada izađe ovoga tjedna izađe najnovija verzija.

Kako prenosi The Verge, tvrtka je još u ožujku predstavila značajku za ubrzavanje pokretanja, tvrdeći tad da ga ona ubrzava za čak 41 posto, a uspavane su se kartice pojavile početkom ove godine da bi poboljšale performanse pri njihovoj višestrukoj i istodobnoj upotrebi unutar preglednika. Iz Microsofta kažu da je zbog njih ušteđeno do 82 posto memorije.

Tvrtka je prije par dana objavila i točan datum umirovljenja Internet Explorera (IE), no, kako navode u objavi, ne žele zapostaviti njegove korisnike, pa će oni tako moći koristi IE način rada unutar Microsoft Edgea.

„IE način rada, omogućit će korisnicima korištenje web stranica i aplikacija koje se temelje na IE-u, uz one moderne u Microsoft Edgeu“, navodi tim Microsoft Edgea dodajući da to nazivaju „dvostrukom prednošću“.