Cooler Master MasterMouse S i MasterMouse Pro L - Vrijede novca

Novi par miševa iz Cooler Masterovih pogona za prihvatljiv novac nudi iznimne performanse i eleganciju, uz zgodno RGB osvjetljenje. To se traži!

Daniel Lučić četvrtak, 8. lipnja 2017. u 00:00
SPECIFIKACIJE - MasterMouse S
Tip senzora Optički, Avago/Pixart PMW 3330 (7.200 DPI)
Broj tipki 6
Masa 89 g (bez kabela)
Kabel 1,8 m (gumeni)
Jamstvo 2 godine
SPECIFIKACIJE - MASTERMOUSE PRO L
Tip senzora Optički, Avago/Pixart PMW 3360 (12.000 DPI)
Broj tipki 8
Masa 98 g (bez kabela)
Kabel 1,8 m (opleteni)
Jamstvo 2 godine

Svoju bogatu ponudu miševa za igrače Cooler Master je nedavno proširio novim modelima, namijenjenim igračima koji od miša traže jednostavnost, beskompromisnu kvalitetu i razumnu cijenu.

MasterMouse S manji je, ali ne i slabiji od dva modela.

Radi se o mišu simetrična kućišta, koji je, zbog dodatnih tipki smještenih s lijeve strane, ipak prije svega namijenjen dešnjacima. Radi relativno male mase i skromnih gabarita, miš će više odgovarati onima koji ga planiraju držati vršcima prstiju nego s položenim dlanom. Kućište miša pod prstima je vrlo ugodno i djeluje iznimno čvrsto, a zbog kvalitetnog premaza pruža dovoljno trenja, pa miš iz prstiju ne klizi ni u najstresnijim situacijama.

Izniman optički senzor svoju će zadaću uvijek odraditi dobro, no povremeno ga koči kruti gumeni kabel, koji voli ometati na stolu ako nije oslobođen od svih prepreka
Izniman optički senzor svoju će zadaću uvijek odraditi dobro, no povremeno ga koči kruti gumeni kabel, koji voli ometati na stolu ako nije oslobođen od svih prepreka

Pored ranije spomenutih dviju bočnih tipki, na ovom se modelu nalazi još jedna, smještena ispod kotačića, kojoj je pretpostavljena funkcija promjena osjetljivosti senzora. Oni koji ovu funkciju ne trebaju, mogu se pozabaviti driverom u kojem je svakoj tipki miša moguće dodijeliti željenu funkciju te snimiti makro naredbe, definirati pet profila, podesiti RGB osvjetljenje, lift-off udaljenost, pa čak i konfigurirati takozvani Storm TX, sustav koji svakoj tipki miša daje alternativnu funkciju.

U unutrašnjosti modela S krije se prokušani optički senzor PMW 3330, maksimalne razlučivosti od 7.200 DPI. Senzor se uobičajeno dobro ponaša na svim podlogama, osim sjajnim i staklenim. Vrlo je precizan i pouzdan u svim vrstama igara, a kako je sposoban prepoznati brzinu pokreta od 3,8 m/s, uspješno će pratiti manevre najvještijih igrača. Jedini detalj koji bi vam potencijalno mogao prouzročiti manje probleme jest kruti gumeni kabel, koji ponekad ometa za vrijeme igre.

Veći i podesiv

Kao što mu ime govori, MasterMouse Pro L nešto je veći od svog brata, pa ga, osim igrača koji koriste claw grip, uredno mogu koristiti i oni s većim šakama, koji koriste palm grip. Pored toga, miš je potpuno simetričan i nudi bočne tipke s obje strane, stoga ne sumnjamo da će biti privlačan ljevacima. Kućište miša jednako je kvalitetne izrade kao što je slučaj s modelom S, no modularno je. Cooler Master je u paket uključio alternativne bočne stranice i dodatnu masku za “leđa” miša.

Modularni dizajn nije samo estetske prirode – zamjenom elemenata mišu je moguće promijeniti ergonomiju
Modularni dizajn nije samo estetske prirode – zamjenom elemenata mišu je moguće promijeniti ergonomiju

Promjenom maske miš se može povisiti i učiniti pogodnijim za palm grip, a promjenom bočnih stranica mijenja se tekstura pod prstima, ovisno o tome što vam više odgovara. Budući da se dodatne tipke nalaze na obje strane, MasterMouse Pro L nudi osam programabilnih tipki, od kojih je jedna smještena na njegovoj donjoj strani, i njome se mijenja razlučivost senzora. Ostalima je moguće dodijeliti proizvoljnu funkciju, kao i funkciju Storm TX, koja, kao i na manjem modelu, na svim tipkama miša aktivira odabrane alternativne funkcije.

Zahvaljujući odličnom senzoru i kvalitetnoj izradi, MasterMouse L Pro predstavlja jedan od najboljih miševa kojima se mogu okrenuti i ljevaci
Zahvaljujući odličnom senzoru i kvalitetnoj izradi, MasterMouse L Pro predstavlja jedan od najboljih miševa kojima se mogu okrenuti i ljevaci

Mogućnosti podešavanja miša u driveru također su jednake, a ono u čemu se Cooler Masterova dva miša razlikuju, osim gabarita i broja tipki, jest senzor. Cooler Master je u veći model ugradio optički senzor PMW 3360, maksimalne razlučivosti od 12.000 DPI. Taj je senzor također više puta prokušan i pokazuje se iznimno dobrim za sve žanrove. Posebno je vrijedno spomenuti da taj senzor nije nepouzdan na višim razlučivostima, što je čest slučaj s mnogim drugim senzorima. Ako vam ruke dozvoljavaju, slobodno ga koristite na maksimalnoj razlučivosti, bit će jednako precizan i pouzdan kao na niskima, pogotovo ako ga koristite na krpenoj podlozi.

Cooler Master MasterMouse S

 • Kvaliteta izrade
 • Senzor
 • Brojne opcije u softveru
 • Omjer cijene i performansi
 • Gumeni kabel zbog krutosti može smetati za vrijeme igre
Performanse 9
Ergonomija 8
Tipke 9
Isplativost 9
UKUPNO 9
Cijena 279 KN Prikaži sve cijene Ustupio: Cooler Master

Cooler Master MasterMouse Pro L

 • Simetričan dizajn
 • Senzor
 • Softver
 • Kvaliteta izrade
 • Omjer cijene i performansi
 • Tipka za podešavanje DPI-ja nalazi se ispod miša
Performanse 9
Ergonomija 8
Tipke 9
Isplativost 10
UKUPNO 9
Cijena 349 kn Prikaži sve cijene Ustupio: Cooler Master