Android Messages bi uskoro mogao dobiti i svoju web inačicu

Gotovo svaka iole popularnija aplikacija za dopisivanje putem mobilnih uređaja dobila je i svoju web inačicu, a istu bi uskoro mogao dobiti i Android Messages

Stjepan Bilić ponedjeljak, 12. veljače 2018. u 06:00

Danas gotovo svaka iole popularnija aplikacija za dopisivanje putem mobilnih uređaja ima i svoju web inačicu. U ovom društvu nalaze se dobro nam poznate aplikacije – WhatsApp, Viber, Facebook Messenger, Google Allo, LINE, KakaoTalk i druge, a uskoro bi trebala stići još jedna – Google Android Messages.

Tako barem tvrdi AndroidPolice koji je raskopao zadnju apk datoteku Android Messagesa (2.9). Kako navode pronašli su reference koje upućuju na skori dolazak web inačice i za ovu popularnu aplikaciju za slanje SMS i MMS poruka na Android uređajima. Jedna od njih glasi „<string name="action_scan_qr_code">Messages for web</string>“, a ostale možete provjeriti ovdje. Dio koda otkriva i kako će putem Android Messagesa biti moguća i plaćanja.

Izvor navodi kako će sučelje biti slično onom za web inačicu Google Allo aplikacije. Potonje ne čudi budući da su i jedna i druga aplikacija od istog proizvođača – Googlea. Prema izvoru nova funkcija se trenutno razvija pod kodnim nazivom „Ditto“ dok bi komercijalni naziv trebao glasiti „Messages for Web“. Iz koda se vidi i kako Google uz Chrome namjerava podržati i druge popularnije internetske preglednike - Edge, Firefox, Internet Explorer i Operu.

Budući da je sučelje nalik onomu za Google Allo i princip rada bi trebao biti isti. Korisnici će morati najprije otići na web stranicu te potom istu povezati s mobilnim uređajem preko QR koda. Kada će nove funkcije i službeno zaživjeti u trenutku pisanja teksta nije poznato.