Aplikacija za gradsku mobilnost Moovit dostupna u hrvatskom Huawei AppGalleryju

Korisnicima Huaweijevih mobitela i njihove trgovine aplikacija AppGallery od sada je dostupna aplikacija Moovit, koja služi pronalaženju javnog prijevoza i najboljih ruta za putovanja

Sandro Vrbanus četvrtak, 8. listopada 2020. u 17:11

Huawei AppGallery svojim korisnicima u Hrvatskoj od sada nudi preuzimanje mobilne aplikacije Moovit, jednostavnoga vodiča kroz putovanja unutar brojnih domaćih i stranih gradova.

Moovit, inače odnedavno u vlasništvu Intela, već koristi više od 865 milijuna ljudi u 3.200 gradova u 106 zemalja svijeta. Aplikacija kombinira podatke pružatelja usluga javnog prijevoza, mikro prijevoza i prijevozničkih tijela s informacijama samih korisnika. Kao rezultat toga, Moovit korisnicima pruža informacije o najboljima rutama za putovanja u stvarnom vremenu, uključujući informacije o dolasku prijevoznog sredstva, servisne obavijesti, kao i informacije o transportu namijenjene osobama s invaliditetom.

Javni prijevoz, taksi, romobili…

Korisnicima su unutar ove aplikacije dostupne i vožnje na Boltu, europskoj platformi za taksi prijevoz, te mogućnosti putovanja poput sustava za dijeljenje bicikala i skutera. Dodatne pogodnosti aplikacija dostupnih u AppGallery trgovini uključuju ekskluzivne bonove, promocije i razne poklone. Huawei će Moovit besplatno ponuditi u više od 100 zemalja, među kojima se nalazi i Hrvatska.

"Kao vodeća aplikacija za gradsku mobilnost, Moovit je fantastičan dodatak AppGallery trgovini i potpuno je inkluzivan tako da svi mogu sa sigurnošću koristiti prijevoz. Čak i usred situacije koja se stalno mijenja zbog trenutnih sigurnosnih mjera, naši korisnici mogu uživati u vrhunskom pronalaženju najbolje opcije prijevoza gdje god se zatekli", istaknuo je Wang Heng, potpredsjednik za globalno partnerstvo i ekološki razvoj u Huawei CBG-u.

"Integracija Moovitove multimodalne aplikacije za planiranje putovanja i navigaciju na Huawei pametnim telefonima pomoći će olakšati svakodnevni život milijunima korisnika. Budući da mogu učinkovito i povoljno planirati i kretati se u javnom prijevozu s informacijama u stvarnom vremenu, korisnici Huaweija mogu se povoljno i s povjerenjem kretati po gradovima", rekao je Yovav Meydad, izvršni direktor za razvoj i marketing Moovita.