Domaća platforma Okitoki namijenjena je za komunikaciju i administraciju u vrtićima

U Zagrebu je nedavno predstavljena nova domaća inovativna platforma Okitoki kojom je započela nova era digitalizacije vrtića

Sandro Vrbanus utorak, 12. listopada 2021. u 11:07

Okitoki je nova hrvatska online platforma koja svojim korisnicima pomaže da atmosfera u vrtićima bude još bolja te da odgojitelji i roditelji međusobno više komuniciraju. Okitoki odgojiteljima omogućava da u samo par klikova u realnom vremenu roditeljima pruže uvid u aktivnosti njihove djece za vrijeme boravka u vrtiću. Ova platforma omogućava im dijeljenje najrazličitijih sadržaja – od fotografija, dokumenata, servisnih informacija pa do dječjih likovnih radova ili kratkih videa koji roditeljima prenose atmosferu.

Svi sadržaji u aplikaciji ostaju trajno i moguće ih je koristiti u bilo kojem trenutku. Unutar aplikacije moguće je kreirati i odvojene grupe i pojedinačne chatove. Praktičan feature je mjesečni, tjedni ili dnevni kalendar s pregledom aktivnosti, kao i pregled i upis na dodatne aktivnosti samo jednim klikom, kažu pokretači platforme.

Okitoki pojednostavljuje administraciju, smanjuje papirologiju te tako oslobađa dragocjeno vrijeme za rad s djecom. Na taj se način povećava i zadovoljstvo vrtićkih djelatnika, ali i roditelja te, naravno, djece kao ključnih korisnika vrtića. Aplikacija je razvijena u suradnji s odgojiteljima i roditeljima te je posve prilagođena hrvatskom obrazovnom sustavu. 

Manje papira, više igre

"Kao majci vrtićke djece, uvid u to kako izgleda dan mog djeteta te kvalitetna, brza i jednostavna komunikacija s odgojiteljima visoko je na mojoj listi prioriteta. Nažalost, ona se uglavnom svodi na prijenos kratkih praktičnih informacija, a sada je, zbog pandemije koronavirusa i epidemioloških mjera, dodatno sužena i ograničena. Stoga smo posebnu pozornost posvetili komunikacijskim funkcionalnostima Okitokija koje odgojiteljima omogućuju da pokažu cijeli proces kroz koji djeca prolaze u vrtiću, te tako steknu bolje razumijevanje roditelja", rekla je Tatjana Novak iz Okitokija.

Automatski računi za vrtić

Druga važna novost koju donosi Okitoki je mogućnost automatske izrade računa i plaćanja mjesečne vrtićke naknade i to putem internetskog bankarstva, kreditnih ili debitnih kartica. Okitoki omogućuje i tokenizaciju i pretplatu, što pak osigurava bolji cash flow vrtića, a sustav će se pobrinuti i za obavijesti zaboravnim roditeljima te će ih podsjetiti na neplaćena zaduženja.

Naknadu za korištenje Okitokija plaća vrtić, putem mjesečne pretplate, tako da je za roditelje posve besplatan, dok su instalacija i korištenje vrlo  jednostavni i intuitivni. Više o platformi Okitoki saznajte na www.okitokiapp.com.