Files Go dobio nove funkcije i podršku za tablete

Google svoju aplikaciju za čišćenje mobilnih uređaja od digitalnog smeća, Files Go nadogradio novim mogućnostima i podrškom za uređaje s velikim zaslonima, tablete

Stjepan Bilić petak, 26. siječnja 2018. u 16:34

Otkako je u prosincu 2017. godine predstavio vlastitu aplikaciju za čišćenje digitalnog smeća s mobilnih uređaja, Files Go, Google ju redovito održava. Ovog puta nova inačica donosi tri nova načina za upravljanje datotekama i podršku za uređaje s velikom dijagonalom zaslona, tablete.

Google je dodatno pojednostavio upravljanje podacima smještenim na memorijskoj kartici. Naime, sada je moguće umjesto prikaza svih pronađenih datoteka, izabrati da se prikazuju samo one koje su smještene na SD kartici.

Druga, novost je kako smo već naveli, podrška za uređaje sa zaslonima velike dijagonale, odnosno tablete. Google napominje kako je sada moguća razmjena datoteka između mobitela i tableta bez upotrebe podatkovnog prometa (Bluetooth).

Treća novost je da od sada korisnici mogu sami izabrati s kojom će se aplikacijom koja vrsta datoteka otvarati. Ova značajka je riješena pomoću „Open with“ izbornika. Također, skrivene datoteke su po novome po defaultu skrivene, a za njihovo prikazivanje potrebno je tu opciju isključiti unutar postavki.

Google je ovim povodom naveo i par statističkih podataka vezano uz aplikaciju Files Go. Naime, istu je do sada preuzelo više od 10 milijuna korisnika, od čega je svaki od njih počistio barem 1,1 GB nepotrebnih datoteka s mobilnih uređaja.

Novu inačicu putem Google Playa mogu preuzeti korisnici na čijim se mobilnim uređajima nalazi Android 5.0 ili noviji.