Grupni video pozivi od sada i na Telegramu

Iako je Telegram još u travnju prošle godine najavio dolazak grupnih video poziva, čini se da ipak nisu bili spremni za izbacivanje ove značajke, sve do sada

Matej Markovinović nedjelja, 27. lipnja 2021. u 09:45

Aplikacija za razgovore Telegram, koja je postala popularna nakon što je pridobila milijune korisnika WhatsAppa zbog njegovih kontroverznih pravila korištenja, sada je službeno dobila i opciju za grupne video pozive na svojoj desktop i mobilnoj verziji. Prema objavi na tvrtkinom blogu, glasovni pozivi će se sada u bilo kojoj grupi moći pretvoriti u video pozive dodirivanjem ikone kamere.

No, iako iz Telegrama ističu da neograničen broj korisnika može sudjelovati u glasovnom pozivu, grupni video pozivi će ipak biti ograničeni na prvih 30 koji se priključe. Tvrtka kaže da će se broj mogućih korisnika s videom u budućnosti povećati, a također se navodi da će se moći dijeliti ekrani tijekom poziva, što se čini izrazito korisno za poslovne sastanke u hodu ili nastavu na daljinu.

Osim toga, Telegram je dodao i još nekoliko novih značajki, uključujući i poboljšano suzbijanje pozadinske buke za razumljiviji audio, bolju podršku za tablete i animirane pozadine razgovora na Androidu i iOS-u.

Podsjećamo da je izvršni direktor Telegrama, Pavel Durov, rekao da je tvrtka u siječnju zabilježila čak 500 milijuna aktivnih korisnika, što je predstavljao značajan skok. No, iako se digla velika prašina oko WhatsAppovih kontroverznih novih pravila korištenja, mjesečno ga instalira 40-ak milijuna novih korisnika, što je više od njegovih konkurenata, Telegrama i Signala.