Instagram odsada registrira postove koji mogu ugroziti životinje

Instagram je pokrenuo novu kampanju kojom svojim korisnicima nastoji ukazati na negativne učinke pojedinih fotografija na životinje i prirodu postavljenih na tom servisu

Matija Pavlić utorak, 5. prosinca 2017. u 21:36

Jedna od najpopularnijih društvenih mreža u svijetu, Instagram, uvela je novu opciju odnosno bolje rečeno kampanju kojom želi upoznati javnost o zaštiti prirode i životinja.

Opcija je uvedena zbog korisnika koji uznemiravaju životinje kod snimanja što atraktivnijih fotografija (u većini slučajeva radi se o selfie fotografijama), ali i onih korisnika koji snimaju u ugroženim te zaštićenim prirodnim područjima.

Kako je već napomenuto, zapravo se ne radi se o pravoj opciji već o kampanji, što se očituje u činjenici da se ona aktivira jedino kada korisnik pretražuje hashtagove povezane s fotografijama koje mogu naštetiti životinjama i prirodi.

Korisniku se na zaslonu prikazuje poruka s naslovom "Protect Wildlife on Instagram" i upozorenje da pretražuju hashtag prema fotografijama koje mogu poticati na štetno ponašanje prema životinjama i prirodi.

Korisnici potom imaju izbor ipak otići na fotografije koje se povezuju s upisanim hastagom, saznati više o samoj kampanji ili pak odustati od pretraživanja fotografija s tim hashtagom. Opcija odnosno kampanja je zasad pokrenuta u zemljama koje imaju problema s takozvanim selfie turizmom.