Objedinjena aplikacija Office stigla i na iPhone

Microsoft je, nakon verzije za Android, izdao mobilnu aplikaciju Microsoft Office koja objedinjuje Word, Excel i PowerPoint i za Appleove mobitele

Sandro Vrbanus petak, 21. veljače 2020. u 06:00

Nakon što je početkom ovoga tjedna objavljena objedinjena aplikacija Office za Android, a koja ujedinjuje funkcionalnosti popularnih uredskih alata Worda, Excela i PowerPointa, sada je Microsoft na App Store postavio i njezinu inačicu za iOS.

Mogućnosti aplikacije za iOS jednake su kao i one na Androidu, a iz Microsofta najavljuju kako je riječ tek o prvoj verziji pa će s vremenom u nju pridodavati nove opcije. Zanimljivo je i da aplikacija Office nativno podržava i tamni način rada (Dark Mode) pa će se uklopiti u iOS sučelje onima koji ga koriste na taj način.

Aplikaciju Microsoft Office moguće je besplatno preuzeti s App Storea, a koristite li neku od Office 365 pretplata ili imate poslovni ili školski račun na njoj, bit će vam dostupno više značajki unutar aplikacije. Ista će se povezati s ostalim Microsoftovim cloud uslugama, pa ćete tako moći odmah pohranjivati ili preuzimati dokumente s OneDrivea i slično.

Nažalost, u Microsoftu još nisu, kao niti u slučaju Androida, odlučili ovu aplikaciju donijeti na tablete, pa je vlasnici iPada neće moći instalirati na svoje uređaje. Što se, pak, tiče samostalnih aplikacija Word, Excel i PowerPoint, one će i dalje nastaviti postojati i bit će redovno ažurirane.