Reakcije na poruke u obliku emojija uskoro na WhatsAppu

Ova bi značajka mogla biti korisna ponajviše u grupnim razgovorima, ali bi također mogla zamijeniti i 'seen', jer je ipak ugodnije vidjeti nekakvu reakciju na poruku, premda ona bila u obliku emojija

Matej Markovinović četvrtak, 26. kolovoza 2021. u 06:00

WhatsApp ovog mjeseca časti svoje korisnike na sve strane, pa su tako uveli „View Once“ značajku za fotografije i videozapise, ali i mogućnost prebacivanja razgovora s iOS-a na Android, doduše zasad samo za pojedine Samsungove uređaje.

No, kako prenosi portal WABetaInfo, čini se da WhatsApp radi i na uvođenju reakcija na poruke u obliku emojija, slično kao što već ima Instagram, Twitter, iMessage, ali i konkurentska aplikacija za razgovore Signal.

Naime, pretpostavlja se da će korisnici tako umjesto „klasičnog“ odgovora na poruku, moći poslati prikladni emoji poput palca gore ili srca, što će u nekim slučajevima ubrzati komunikaciju. WhatsApp je već u svojoj beta verziji predstavio kako će izgledati poruka koja će se pojaviti onima koji još nisu ažurirali aplikaciju.

Foto: WABetaInfo
Foto: WABetaInfo

WhatsApp će ovu značajku sigurno implementirati u svoje iOS, Android i Web/Desktop inačice, no trenutno nije poznato kada će se to dogoditi.