WhatsApp razgovori konačno će se moći prebacivati s iOS-a na Android

Do sada nikada nije bilo službeno moguće prebaciti WhatsApp razgovore s jednog na drugi sustav, no nova će opcija konačno riješiti ovaj frustrirajući problem

Matej Markovinović petak, 13. kolovoza 2021. u 06:00

Osim Samsungovih novih preklopnih uređaja, na Galaxy Unpacked događaju najavljena je i dugoočekivana opcija na WhatsAppu. Naime, riječ je o mogućnosti prebacivanja razgovora s iOS-a na Android, koja će olakšati taj proces brojnim korisnicima.

No, iako je ovo radosna vijest za mnoge koji će prelaziti s jednog mobilnog sustava na drugi, ova će opcija na početku biti dostupna samo za prebacivanje razgovora na nove Z Fold 3 i Z Flip 3 uređaje, a u sljedećih nekoliko tjedana stiže i na starije Samsungove mobitele koje minimalno pokreće Android 10.

WhatsApp navodi da je implementacija ove opcije bila poprilično komplicirana, budući da je riječ o porukama pod end-to-end enkripcijom koje su pohranjene na uređajima, pa je to zahtijevalo dodatni posao, ne samo od WhatsAppa, već i OS developera i proizvođača telefona, piše Engadget.

Samsung bez sumnje želi na ovaj način pridobiti korisnike iOS-a, no samo je pitanje vremena kada će nova opcija postati dostupna za sve mobilne uređaje. Međutim, valja istaknuti da će se prebacivanje razgovora, uključujući i fotografije te glasovne poruke, moći obavljati samo preko Lighting to USB-C kabla.