Samsung u listopadu gasi SideSync, a kao zamjenu nudi Samsung Flow

Samsung je najavio kako će 15. listopada ugasiti svoju SideSync aplikaciju za upravljanje Samsungovim uređajima putem računala, a kao alternativa nudi se servis Samsung Flow

Matija Pavlić četvrtak, 12. rujna 2019. u 14:21

Samsung se sprema na skorašnje gašenje svog servisa SideSync namijenjenog upravljanju i administriranju Samsungovih pametnih telefona putem računala. SideSync sadrži opcije kao što je zrcaljenje zaslona (screen mirroring) mobilnog uređaja na računalu, kao i mogućnost razmjene podataka između računala i mobilnog uređaja.

Vidljivo je da je južnokorejska tvrtka već neko vrijeme priprema gašenje ovog servisa pokrenutog 2013. godine s obzirom da se na listi uređaja koje servis podržava nije našla prošlogodišnja Galaxy S9 serija flagship pametnih telefona.

SideSync se službeno gasi 15. listopada te više neće biti službeno podržan od strane Samsunga. Međutim valja napomenuti da će se i dalje moći koristiti i nakon spomenutog datuma (za korisnike koji ga već imaju instaliranog na svojim uređajima), ali više neće biti dostupan putem Google Play i Galaxy Store trgovina aplikacija.

Kao zamjena za SideSync Samsung nudi aplikaciju Samsung Flow koja se prvi put pojavila upravo sa Samsungovom Galaxy S9 serijom pametnih telefona.